Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Един свят в хармония“ на Диана Дафова

| обновено на 14.02.14 в 12:44 БНР Новини
Снимка: личен архив
Преди време Диана Дафова предостави за приятелите на Радио България няколко съвсем нови песни, които подготвяше за предстоящия си албум. Той се нарича „Един свят в хармония“ и вече е в колекциите на нейните почитатели. Диана е автор на музиката, аранжиментите са на Данаил Драганов. Песните са в характерния авторски стил на певицата – съчетание от различни култури и традиции, изпълнени са на различни езици.
Звучи бразилска боса нова, мелодии с индийски, виетнамски и хавайски произход. В песента „Иманг“ ще чуем и гласовете на акапелна група от представители на племето зулу,която изпълнителката чула до река Замбези, по време на едно от своите пътешествия.
Със своите програми Диана е гостувала в десетки страни на три континента. Носителка е на престижни отличия, сред които особено много цени златната статуетка от най-стария филмов фестивал в САЩ  „Реми“. Спечели я в категорията „най-добър концерт на живо“. В спектакъла участваха български изпълнители, които тя кани в проектите си – народни певици, мъжко ортодоксално трио, малък балетен състав от Националната опера.
Снимка: личен архив
В песните й често са преплетени наши фолклорни мелодии и ритми. Тях Диана използва много внимателно. „За мен народната ни музика е като бисер. Трябва да знаеш как да го сложиш в огърлицата от звуци в нашето съвремие“ – казва тя.
„Преди години спрях да творя за немалък период от време. Рискувах, но трябваше да намеря истинското лице на моята музика. Талантът е божи дар, а ние трябва да го развиваме, влагайки своята индивидуалност“ – думи на Диана Дафова, които ще чуете в края на интервюто. Ще научите и интересни подробности около историята на композициите, ще се разходите из екзотични страни с новия проект „Един свят в хармония“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Остани"

В началото на летния сезон Atazar, Kris V и певицата Александра Иванова представиха съвместната си песен "Остани" с ефектно видео, което ни пренася на морския бряг. Александра се присъединява за пръв път към екипа на Атанас Зайков - Atazar и..

публикувано на 22.07.24 в 10:15

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25