Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Един свят в хармония“ на Диана Дафова

| обновено на 14.02.14 в 12:44 БНР Новини
Снимка: личен архив
Преди време Диана Дафова предостави за приятелите на Радио България няколко съвсем нови песни, които подготвяше за предстоящия си албум. Той се нарича „Един свят в хармония“ и вече е в колекциите на нейните почитатели. Диана е автор на музиката, аранжиментите са на Данаил Драганов. Песните са в характерния авторски стил на певицата – съчетание от различни култури и традиции, изпълнени са на различни езици.
Звучи бразилска боса нова, мелодии с индийски, виетнамски и хавайски произход. В песента „Иманг“ ще чуем и гласовете на акапелна група от представители на племето зулу,която изпълнителката чула до река Замбези, по време на едно от своите пътешествия.
Със своите програми Диана е гостувала в десетки страни на три континента. Носителка е на престижни отличия, сред които особено много цени златната статуетка от най-стария филмов фестивал в САЩ  „Реми“. Спечели я в категорията „най-добър концерт на живо“. В спектакъла участваха български изпълнители, които тя кани в проектите си – народни певици, мъжко ортодоксално трио, малък балетен състав от Националната опера.
Снимка: личен архив
В песните й често са преплетени наши фолклорни мелодии и ритми. Тях Диана използва много внимателно. „За мен народната ни музика е като бисер. Трябва да знаеш как да го сложиш в огърлицата от звуци в нашето съвремие“ – казва тя.
„Преди години спрях да творя за немалък период от време. Рискувах, но трябваше да намеря истинското лице на моята музика. Талантът е божи дар, а ние трябва да го развиваме, влагайки своята индивидуалност“ – думи на Диана Дафова, които ще чуете в края на интервюто. Ще научите и интересни подробности около историята на композициите, ще се разходите из екзотични страни с новия проект „Един свят в хармония“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"На многая лета"– концерт на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов“

През 2024 г. Общинският културен институт Дом на културата "Средец" в София чества 50 години от създаването си – повод, който съставите към Дома отбелязват с поредица от събития. Сред тях е концертът на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" на..

публикувано на 24.04.24 в 11:35

"Приказка" на P.I.F. с нова версия

Нова и силно емоционална версия на легендарната си песен „Приказка“ ще представят музикантите от група P.I.F. Емблематични имена от българската поп-сцена са сред изпълнителите, които участват в новия запис. Така, вместо с гласа на отишлия си без време..

публикувано на 24.04.24 в 10:15

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15