Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Цигуларят Ясен Тодоров – изпълнител, който заслужава да се чуе

БНР Новини
Снимка: jassentodorov.com

Цигуларят Ясен Тодоров е сред най-талантливите български инструменталисти от младото поколение. Повече от две десетилетия той живее и работи като педагог в САЩ, а възпитаниците му са от цял свят. Паралелно музикантът осъществява активна концертна дейност – всяка година има над двадесет изяви в Европа и Америка. Ето и един любопитен факт от биографията на артиста – в продължение на четири месеца той преподава цигулка на холивудския „ас” Ричард Гиър за ролята му във филма „Сезонът на буквите”. Ясен Тодоров има много хобита, най-нестандартното от които е пилотирането на самолет.Още от категорията

Васко Василев свири Вивалди под върховете на Пирин

Въпреки пандемията, Васко Василев дойде от Валенсия до България, за да свири под върховете на Пирин „Зима” от „Годишните времена” на Вивалди , пр едаде БТА.  Изпълнението е по повод Световната купа в гигантския слалом за мъже на 27 и 28 февруари и..

публикувано на 26.02.21 в 20:06

Пианистката Дора Делийска ще изпълни българска музика по телевизия ARTE

На 26 февруари, от 20 ч. българско време, Дора Делийска ще участва в епизод на предаването Europe@Home на телевизия ARTE – европейски телевизионен канал за култура. Идеята на тази поредица е в 27 вечери да бъдат представени 27-те държави-членки..

публикувано на 25.02.21 в 18:12

Диригентът Саша Гьотцел представя виенска музика със Софийската филхармония

В предстоящия концерт на Софийската филхармония /25.02/ ще чуем произведения от австрийски композитори, представители на различни епохи - Концерт за пиано и оркестър № 17 в сол мажор от Моцарт и Симфониета за камерен оркестър, оп. 23 от Александър..

публикувано на 23.02.21 в 10:41