Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Група „Acoustic Corporation” представи дебютния си албум „Better Day”

Снимка: предоставена от групата

Една от младите групи на българската музикална сцена - „Acoustic Corporation” вече може да се похвали с дебютен диск. Петте песни в него представляват пъстър коктейл от фънк, суинг, реге, блус и балканска етно музика. Това всъщност е концепцията на „Acoustic Corporation” – да обединяваме разнородни стилове – казва Иво Матеев, вокалист и катарист на формацията, автор на песните й и текстописец.

Кои са останалите съдружници в „акустичната корпорация”, как получават възможността да запишат албума си в студио „Пекарната” и още други подробности около групата може да научите от звуковия файл.

Още от категорията

Васко Василев свири Вивалди под върховете на Пирин

Въпреки пандемията, Васко Василев дойде от Валенсия до България, за да свири под върховете на Пирин „Зима” от „Годишните времена” на Вивалди , пр едаде БТА.  Изпълнението е по повод Световната купа в гигантския слалом за мъже на 27 и 28 февруари и..

публикувано на 26.02.21 в 20:06

Пианистката Дора Делийска ще изпълни българска музика по телевизия ARTE

На 26 февруари, от 20 ч. българско време, Дора Делийска ще участва в епизод на предаването Europe@Home на телевизия ARTE – европейски телевизионен канал за култура. Идеята на тази поредица е в 27 вечери да бъдат представени 27-те държави-членки..

публикувано на 25.02.21 в 18:12

Диригентът Саша Гьотцел представя виенска музика със Софийската филхармония

В предстоящия концерт на Софийската филхармония /25.02/ ще чуем произведения от австрийски композитори, представители на различни епохи - Концерт за пиано и оркестър № 17 в сол мажор от Моцарт и Симфониета за камерен оркестър, оп. 23 от Александър..

публикувано на 23.02.21 в 10:41