Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Моят път” – дебютен сингъл на група „Флирт”

Георги Милев
Снимка: личен архив
Музикантите от „Флирт” започват съвместния си музикален път през 2013 г. „Ние сме млада група със стари кучета” – шегува се Георги Милев (ударни). Чувството му за хумор е оправдано, тъй като членовете на бандата са познати на родните меломани от други известни формации. Барабанистът години наред е свирил в една от най-успешните български рок групи през последните 20 години – Б.Т.Р. Иван Любомиров (китара, вокал) и Николай Дарадидов (бас китара) са работили заедно в „Биг Мама Скендъл”. Илиян Илиев (китара) също има солидна музикална биография с групите „Ахат” и „Аналгин”.
Първият официален сингъл на „Флирт” носи името „Моят път”. Автор на музиката и текста е китаристът на групата Иван Любомиров. „Нашата цел е да правим хубави песни без да се влияем от критиките” – категорични са музикантите. Към „Моят път” вече има видеоклип режисиран от Калоян Начев. В него могат да се видят кадри от работата на състава върху песента, записана в две различни студиа. В момента момчетата подготвят ново парче, което обещават да бъде с пънк звучене


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Приятели"

Преди повече от 40 години една песен се превърна в символ на приятелството. Но и днес тя звучи свежо и носи топлината на споделените положителни емоции - смях, радост, щастие... "Приятели" е един от първите хитове на вокалната формация Тоника СВ –..

публикувано на 15.07.24 в 10:15

"Песен моя, обич моя"

Композиторът Йосиф Цанков, творил от началото на 30-те години на ХХ век до 1971 г., неслучайно е наричан Патриарх на българската музика. Оставил е над 500 творби – оперети, танга, шлагери, музика към филми, с които десетилетия наред неминуемо е..

публикувано на 12.07.24 в 10:15
Лили Иванова

"Детелини"

Лили Иванова е безспорната прима на българската музика. Освен талант, дисциплина и отдаденост, зад десетилетията на върха стои и нейният избор на най-добрите музиканти, с които певицата е работила през годините.  Една от емблематичните ѝ песни –..

публикувано на 09.07.24 в 10:15