Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проект SPIRIT – „Стара планина – вдъхновение за селски и междукултурен туризъм” във финален етап

БНР Новини
Снимка: архив

През април миналата година беше дадено началото на едногодишния българо-сръбски проект SPIRIT – „Стара планина – вдъхновение за селски и междукултурен туризъм”. Финалът на проекта беше поставен в началото на седмицата във Вършец. На 24 март там се подписа двустранно споразумение за сътрудничество в областта на културата и туризма между кметовете на българския град и Община Сврлиг (Сърбия). А вчера беше организирана конференция на тема „Западна Стара планина – една различна и непозната туристическа дестинация”, в която взеха участие повече от 30 сръбски гости и още толкова наши сънародници, ангажирани с проекта и темата за културния туризъм. Координатора на проекта SPIRIT от българска страна Мариана Асенова от Фондация „За нова култура”, разказа повече за постигнатото през последните 12 месеца в рамките на проекта и какво да очакваме да се случи в областта на културния туризъм в Стара планина след него.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пътувай бавно, почивай активно или как селският туризъм у нас навлезе в нова фаза

Стари български села с уютни къщи за гости, тишина, разходки сред природата и вкусна домашна храна. Селският туризъм се превръща в предпочитан форма на отдих, особено сред семейства и млади хора, които избират природосъобразния начин на..

публикувано на 27.08.24 в 10:15

Когато небцето пътешества във времето – кулинарните турове все по-популярни сред младите у нас

Казват, че за да опознаеш дадено място, трябва не само да го видиш с очите си, но и да го вкусиш с небцето си . Всяко българско село, всеки град или регион си има своя специфичен дъх и аромат. Един от начините да ги опознаете са кулинарните маршрути,..

публикувано на 16.08.24 в 09:25

Гл. ас. Радослав Йорданов: Няма как да опознаеш Дунава, ако не се "гмурнеш" в него

Лятото може да е незабравимо не само с почивка край морето, а и с разходка до дивите плажове на Дунава. Всяко от градчетата по бреговете на голямата река си има своето място, където човек може да разпъне чадър и да стъпи върху фините речните пясъци...

публикувано на 14.08.24 в 09:45