Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Лазаров – между музиката и танца

БНР Новини
Снимка: личен архив

Прям, откровен, сърдечен и усмихнат – такъв е Димитър Лазаров. Енергия и вдъхновение черпи от своята работа, обединила двете му страсти – музика и танц. Той е китарист и певец, като в същото време има танцова школа





Дебютният му албум е със заглавие Само ти. Повечето композиции са в стил поп, има и джаз, фънк и балада. В две от тях участват всички музиканти от De Fuego Orchestra. Те ми помогнаха за аранжиментите, затова Сън (в стил салса) и Обичам те (бачата) са общи парчета. На състава предстои концерт на 3 април в столично заведение.

Снимка: личен архивИзключително позитивен, Димитър Лазаров с любов и ентусиазъм работи в своята салса школа. Наред с новите стъпки и фигури, той споделя, че основната му задача е да създаде на учениците си добро настроение.  Заедно ходят на различни партита, срещат се с хора от другите школи и се наслаждават на танца.







Пулс и ритъм извират от всяка частица на съществото – така се чувствам докато танцувам. Това е огънят на Живота, който гори всеки миг – казва Димитър Лазаров. Той признава, че не може да определи кое обича повече – музиката или танца. Мечтае поравно да има ангажименти, защото за него и двете са свързани със силни емоции.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лили Иванова

"Детелини"

Лили Иванова е безспорната прима на българската музика. Освен талант, дисциплина и отдаденост, зад десетилетията на върха стои и нейният избор на най-добрите музиканти, с които певицата е работила през годините.  Една от емблематичните ѝ песни –..

публикувано на 09.07.24 в 10:15

"Обич и песен" – нова порция летни концерти с част от вечните български песни

Проектът "Обич и песен" среща на сцената поколения обичани български изпълнители,   създали хитове в различни музикални стилове през годините. Мелъди рокът е представен от групата " Диана Експрес", които честват 50 години на сцена,..

публикувано на 08.07.24 в 10:15

Средновековни църкви отварят врати за музикалния фестивал Arbanassi Summer Music

За четиринайсета година камерна музика ще звучи в средновековните църкви-музеи “Св. Архангели Михаил и Гавраил” и “Св. Георги” в архитектурния резерват Арбанаси. От днес до 12 юли сред прекрасната акустика на храмовете музиканти от Белгия,..

публикувано на 07.07.24 в 06:00