Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Група After Midnight и нейната най-дълбока тайна

Изписвайки в Google словосъчетанието After midnight се появяват много и различни резултати. Сред първите е фейсбук страницата на млада българска рок група. Ако сте фенове на 30 Seconds To Mars, Linkin Park, Papa Roach и други подобни американски банди, то музиката на четирите момчета от Асеновград със сигурност ще заеме почетно място в iPod-а ви.Наскоро After Midnight представи дебютния си албум My deepest secret. Финалната му обработка е направена от калифорнийското студио Imperial Mastering, което работи с лейбъли като Nuclear Blast Records. Само този факт е достатъчен, за да разберем, че още с първото си CD младежите поставят летвата високо и възприемат групата като нещо много повече от хоби. Ние сме едни целенасочени мечтатели – казва певецът на формацията Георги Паунов. My deepest secret съдържа единадесет песни, композирани от вокалиста, който е студент по маркетинг. С колегите му китаристът Георги Ковачев, барабанистът Димитър Пенчеви басистът Георги Аргиров, го свързва приятелство още от училище. Свирят под различни имена, докато през 2011 г. решават да се нарекат After Midnight. Мислим, че много подхожда на стила ни, пък и се получи страхотно лого – казват момчетата.


Музиката на групата е вдъхновена от преживявания на вокалиста Георги Паунов и на негови познати. Изпълненията на After Midnight пренасят слушателя в атмосфера, изпълнена от различни чувства – радост, тъга и, както обяснява авторът, „усещане за пробуждане”. Последното е доста актуално, предвид скорошното преминаване към лятно часово време.

Всички песни от дебютния албум на After midnight са на английски език, което навежда на мисълта, че момчетата имат желанието да станат известни не само в пределите на родината си. На този въпрос Георги Паунов и Георги Аргиров отговарят почти едновременно: От самото начало сме си поставили за цел да пробием в чужбина. Това, което искаме да постигнем, у нас няма как да се случи. Тук младите групи трудно намират подкрепа. Тенденцията е основно да се търсят кавър банди. Ние правим авторска музика и искаме да успеем с нея, а не с чуждо творчество. С изискванията за изпълнение на кавър версии клубовете унищожават в зародиш възможността на младите групи да се развиват. Ние не сме се отказали от идеята да правим песни на български и го показваме с парчето ни „Без теб”. Към него вече има и видеоклип, който всеки може да види в мрежата за видео обмен „Youtube”.After Midnight” все още не е под крилото на конкретен лейбъл. Към този си избор момчетата подхождат много внимателно и са категорични, че ще се спрат на чуждестранна компания. Ето какво споделиха Георги Паунов и Георги Аргиров за предстоящите им предизвикателства:

Направихме официалната промоция на албума на 21 февруари в Пловдив. Планираме следващите два месеца да го представим в по-големите градове на страната. Имаме големи идеи за визуалната реализация на песните от диска, но те изискват значителен бюджет. Някои от клиповете ще се опитаме да заснемем сами, а за останалите ще изчакаме подкрепата на подходяща продуцентска компания.Още от категорията

Васко Василев свири Вивалди под върховете на Пирин

Въпреки пандемията, Васко Василев дойде от Валенсия до България, за да свири под върховете на Пирин „Зима” от „Годишните времена” на Вивалди , пр едаде БТА.  Изпълнението е по повод Световната купа в гигантския слалом за мъже на 27 и 28 февруари и..

публикувано на 26.02.21 в 20:06

Пианистката Дора Делийска ще изпълни българска музика по телевизия ARTE

На 26 февруари, от 20 ч. българско време, Дора Делийска ще участва в епизод на предаването Europe@Home на телевизия ARTE – европейски телевизионен канал за култура. Идеята на тази поредица е в 27 вечери да бъдат представени 27-те държави-членки..

публикувано на 25.02.21 в 18:12

Диригентът Саша Гьотцел представя виенска музика със Софийската филхармония

В предстоящия концерт на Софийската филхармония /25.02/ ще чуем произведения от австрийски композитори, представители на различни епохи - Концерт за пиано и оркестър № 17 в сол мажор от Моцарт и Симфониета за камерен оркестър, оп. 23 от Александър..

публикувано на 23.02.21 в 10:41