Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският проект „DANDALUNDA” представя многообразието в бразилската музика

БНР Новини
Снимка: личен архив

„Да открием познато чувство в непозната музика” – тази покана ни заинтригува. Става дума за концерт на чаровната певица Весела Морова с бенд от любими български джаз музиканти. Проектът, който представят, е с бразилски мелодии и ритми. Цветната фиеста, под името „DANDALUNDA”, е на 11 април в Студио 5. Весела Морова разказва:

Снимка: Кирил Станоев




„Това е проект за представяне на бразилската музика в широк спектър, защото тя е една вселена от мелодии, ритми и танци. Нашата програма оформихме като смесица от стиловете: боса нова, самба, джаз, фънк… Залагаме на музиката и на шоу елементите. В него участват и три танцьорки от „Амазония Денс Проджект”. Според мен, за да възприемеш една фолклорна музика, каквато е бразилската, трябва да я усетиш и визуално. А за звука отговарят музикантите от бенда: Калин Гечев (пиано), Александър Логозаров (китара), Боби Петров (барабани), Радослав Славчев (бас), Наско Попов (перкусии) и Денис Гоев (тромпет). Те са много добри изпълнители, а това, което ни събра е джазът. Обичам да казвам, че в моя живот и в проектите ми всичко тръгва от тази музика. Можеш ли да свириш джаз – ти си открехнат към всякакви стилове. Разбира се, от голямо значение е и с кого си на сцената. Така че за мен беше много важно да намеря тези музиканти. Искрено, с ентусиазъм и дори наивност се радваме един на друг и на това, което правим. Аз вярвам, че както салсата и като цяло – кубинската музика се наложи тук през последните десетина години, така ще стане и с бразилската, в частност със самбата.”



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05