Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Филмите на детството” в Първо студио на БНР

„Петимата от „Моби Дик”
Снимка: архив

Музика от игрални и анимационни филми за деца ще звучи в Първо студио на БНР. Концертът е на 17-и април от 18 часа. Той ще представи пред по-широка публика нови варианти на неостаряващи мелодии.

Програмата е с участието на вокалните групи „Радиодеца” и „Щурче” и актьорите Константин Икономов и Светослав Добрев. Като солисти ще чуем и гласовити деца, лауреати на радиоконкурса „Щуротека в ефира”: Стефан Трифонов, Мариам Маврова и Яна Димитрова. Биг бендът на радиото с диригент Антони Дончев ще партнира на сцената.

„Смятам, че концертът ще бъде интересен както за най-малките, така и за техните родители, тъй като има музика от филми, от времето, когато те са били деца. Като автор на театрална музика, работата върху този проект бе интересна за мен. Колкото до малките певци – те са истински, непосредствени и зареждащи, трябва да ги подкрепяме по всякакъв начин. Тяхната спонтанна реакция е доказателството дали една песен ще остане. Ако децата ни я харесват – това е сигурен белег, че тази музика ще бъде и утре сред нас.”


Още от категорията

Отбелязваме световния ден на рокендрола

Днес отбелязваме Световния ден на рокендрола, въпреки че историческият случай, който дава началото на този празник, е 12 април 1954 година, когато Бил Хейли записва на плоча песента си “Rock around the clock”, съобщава Справочна редакция на БНР...

публикувано на 13.04.21 в 05:05

Група Trigaida представя онлайн албума си с фолклор и електронна музика

Днес от 20.00 ч. българско време група Trigaida представя онлайн чрез Фейсбук страницата си дебютния си албум „Елате“ с български фолклор и електронна музика. Във формацията участват Ася Пинчева от „Космическите гласове на България“, Георги..

публикувано на 08.04.21 в 05:25

„Криво Садовско“ по свищовски от Холандия

Музиката трябва да отразява живота, за да е истинска и откровена, да разказва и докосва – убеден е Людмил Крумов . Както повечето музиканти, независимо от локдауна, той продължава да работи и да общува със света чрез любимото си изкуство...

публикувано на 06.04.21 в 14:31