Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джаз певицата Хилда Казасян започва национално турне

Снимка: PR

Хилда Казасян изгря на българската джаз сцена в средата на 90-те години. Завършила музикалното си образование с ударни инструменти, по-късно се отдава на пеенето. Дъщеря на Вили Казасян – дългогодишен диригент на Биг Бенда на БНР, тя се утвърди като изпълнител с богата музикална култура. Има издадени няколко албума, а стилово е привлечена от самбата. В един от проектите си, Хилда Казасян изпълнява музика към някои емблематични български филми. Важна част в живота й заема и театърът. Известен период от живота си тя сподели с актьора Чочо Попйорданов.  Освен в личен аспект, любовта си към това изкуство Хилда доказва и сега в интересно предстоящо събитие.

Аз очаквам с огромно вълнение това турне – споделя Хилда Казасян. Идеята за него обмислям от две години и реших, че сега е най-точният момент да го реализирам. Включва седем града – Русе (9.05), Бургас (10.05), Варна (15.05), Велико Търново (16.05), Стара Загора (23.05) , Пловдив (24.05) и София  (29.05). Избрала съм за концертите само театрални зали. Те са подходящи според мен за това, което сме подготвили за сцената. Ще бъда отново  с прекрасни музиканти – Христо Йоцов (ударни/, Живко Петров (пиано), Михаил Йосифов (тромпет), Милен Кокушаров (пиано). С тях записах последния си албум „Jazz&Me“, който ще представя на това турне. Освен песните от него, публиката ще чуе и от проекта ми с българска филмова музика, издаден преди време. Като цяло ще изпълня най-ярките си композиции от последните десет години. Програмата за турнето е пъстра и ще бъде представена със стил, на което много държа както винаги. Съвсем скоро направих един нов сингъл по стихове на Добромир Славчев – „Луди пеперуди” и музика на Христо Йоцов. Беше предназначена за театрална постановка, но тъй като тя още не е факт, аз реших да запиша песента. Има вече и видеоклип към нея. Така че, „Луди пеперуди” също ще влезе в програмата за турнето. Разбира се ще изпълня и други мои композиции, написани от Христо Йоцов. Това ще е част от изненадите на концертите.


Видеото на „Луди пеперуди” е направено от режисьора Кирил Кирилов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Удивителни въпросителни"…. Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" тръгват на турне

Горещо лято очаква Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" – на 27 юни стартират от Русе турне из страната, в което ще представят новия албум "Удивителни въпросителни ". Той съдържа 11 композиции със заглавия, навеждайки ни на удивителни въпроси...

публикувано на 25.06.24 в 10:15

"Феномен"

Много младежка енергия блика от песента "Феномен" на Niki R: ce . Това е Никол Ризова, която е била част от група Бон-Бон. До нея и в музиката, и в живота е Цветан Маринов, когото познаваме от група Funkilicious – там е китарист и автор на..

публикувано на 22.06.24 в 10:15

Народният оркестър на БНР закрива сезона с нова продукция и ярки солисти

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов закрива сезона тази вечер /20 юни/ с концерт, в която ще звучат само премиерни заглавия. Програмата включва 17 нови пиеси и аранжименти на песни, представени от ярки солисти,..

публикувано на 20.06.24 в 07:25