Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

DJ Mr. Moon представя лейбъл с българска авторска музика

Снимка: личен архив

В музикалните среди Младен Димитров e познат като DJ Mr. Moon. Но докато стигне до този псевдоним, както и до появата си в дигиталното пространство, той извървява дълъг път. Роден в Пловдив, Младен от дете свири на пиано. Постъпва в музикалното училище с обой. Като повечето свои връстници, в тийнейджърските си години Младен свири в групи, слуша много музика. Това е и времето, в което пренася любовта си към ударните инструменти. С тях музикантът е приет и в АМТИИ в родния си град. Идеята му да стане Mr. Moon, идва от песен на „Джамирокуай” със същото заглавие. Така се утвърждава в музикалното пространство под този псевдоним. Това, което правя, е електронна музика – микс от най-различни стилове – разказва DJ Mr. Moon. – А всичко се случи преди години, когато интуитивно изпитах необходимост да композирам. Така започнах да търся начините да реализирам идеите си чисто технологически. В последно време се проявява все по-голям интерес към работата ми. Мисля, че съм ценен като професионалист, тъй като мога да правя няколко неща едновременно. Все пак съм музикант – успявам да синхронизирам в един сет компютри с ударни инструменти и синтезатор. Харесва ми това, което правя.

Младен Димитров има осъществени проекти и с Мирослав Турийски (пиано), Деси от „Phuture Shock“ (вокал), групите „Tri O Five“, „Mind Trips“, певиците Тони, Лили Иванова и още много други. Имам до момента повече от 50 авторски композиции и ремикси – добавя още. – Работя и с пловдивската формация „Free Style“. А с Любо Киров направихме песен, с която участвахме преди време на конкурса за българска поп песен „Златна пролет“ на БНР. За Лили Иванова също направих един ремикс. Но идеята за това не дойде от мен, а от нейния екип. Мисля, че на нея й хареса това, което направих. По принцип аз изработвам изцяло нова песен като използвам вокалите, които даден изпълнител ми изпраща. Но разбира се, има различни подходи на работа в тази професия. Мога да променя ритъма или хармонията на даден оригинал, или да напиша нов аранжимент. Когато изготвям проект, много държа да запазя моя стил и визия на работа. За мен това е правилния път, независимо че е по-труден. Важно е човек да запази лицето си, а не да слага маски от други хора, само защото ще се продаде по-лесно.

След години на продуциране, ремиксиране и съвместни проекти със световни имена, Mr. Moon представя свой специфичен звук, оригинални идеи и колаборации в създадения от него независим лейбъл за авторска музика. Моята идея за него не е от сега – продължава Младен Димитров. – В работата си съм издавал ремикси за много такива платформи. Колкото съм спечелил, толкова съм и изгубил, тъй като това е бизнес, в една крайна сметка. Когато човек е нов в този бранш, той първо мисли как да пробие и прави компромиси. Но в даден момент се запитва кой и как печели от неговия труд? Затова сега съм в момент, в който реших, че с информацията и със опита си, който имам, мога да съм полезен на мои колеги DJ. И този лейбъл „Mr. Moon Records“ е начинът по който го правя. Първите от тях, които вече имат заявени участия в него, са Artone (Живко Йорданов) и DJ Zimone. Искам да дам свобода на тези, които включват свои композиции на тази платформа. Тя е за издаване на музика в дигитален формат.

Mr. Moon иска чрез лейбъла си да вдъхне живот на съвременната музика, без значение дали е акустична или електронна. Но едно е сигурно – създава и предлага музика, направена с душа, която не е ограничена от темпо или жанр.

Младен Димитров усилено работи и върху издаването на албум. Една от песните, която ще намери място в него е Freakly – проект на Mr. Moon с певицата Маги Алексиева – Mey.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рокаджиите от D2 празнуват 25 години на сцената с концерт в НДК

25 години музика, 25 години история, 25 години движеща сила в българската музикална индустрия – всичко това празнуват днес музикантите от D2 с концерт на сцената на Зала 1 на НДК. Групата е създадена в края на 1998 г. от Димитър Кърнев. Вторият..

публикувано на 10.05.24 в 10:15

"Светоглас" представят България на вокалния фестивал "Акапела-Лайпциг"

Мъжката формация "Светоглас" е тазгодишният представител на страната ни в един от най-големите и престижни вокални фестивали в света – Acappella-Leipzig . Те ще изпълнят програма от български фолклор и църковни песнопения, които са неизменна част..

публикувано на 09.05.24 в 10:26

ОСТАВА с "Тест" за света ни днес и любовта

"Светът е тест за нас. Светът е стес и грях…" – пее фронтменът на група ОСТАВА Свилен Ноев в песента "Тест", с която изследват променения ни до неузнаваемост свят и подвластната му любов . Наскоро музикантите представиха и видеото към последния..

публикувано на 08.05.24 в 10:15