Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

DJ Mr. Moon представя лейбъл с българска авторска музика

Снимка: личен архив

В музикалните среди Младен Димитров e познат като DJ Mr. Moon. Но докато стигне до този псевдоним, както и до появата си в дигиталното пространство, той извървява дълъг път. Роден в Пловдив, Младен от дете свири на пиано. Постъпва в музикалното училище с обой. Като повечето свои връстници, в тийнейджърските си години Младен свири в групи, слуша много музика. Това е и времето, в което пренася любовта си към ударните инструменти. С тях музикантът е приет и в АМТИИ в родния си град. Идеята му да стане Mr. Moon, идва от песен на „Джамирокуай” със същото заглавие. Така се утвърждава в музикалното пространство под този псевдоним. Това, което правя, е електронна музика – микс от най-различни стилове – разказва DJ Mr. Moon. – А всичко се случи преди години, когато интуитивно изпитах необходимост да композирам. Така започнах да търся начините да реализирам идеите си чисто технологически. В последно време се проявява все по-голям интерес към работата ми. Мисля, че съм ценен като професионалист, тъй като мога да правя няколко неща едновременно. Все пак съм музикант – успявам да синхронизирам в един сет компютри с ударни инструменти и синтезатор. Харесва ми това, което правя.

Младен Димитров има осъществени проекти и с Мирослав Турийски (пиано), Деси от „Phuture Shock“ (вокал), групите „Tri O Five“, „Mind Trips“, певиците Тони, Лили Иванова и още много други. Имам до момента повече от 50 авторски композиции и ремикси – добавя още. – Работя и с пловдивската формация „Free Style“. А с Любо Киров направихме песен, с която участвахме преди време на конкурса за българска поп песен „Златна пролет“ на БНР. За Лили Иванова също направих един ремикс. Но идеята за това не дойде от мен, а от нейния екип. Мисля, че на нея й хареса това, което направих. По принцип аз изработвам изцяло нова песен като използвам вокалите, които даден изпълнител ми изпраща. Но разбира се, има различни подходи на работа в тази професия. Мога да променя ритъма или хармонията на даден оригинал, или да напиша нов аранжимент. Когато изготвям проект, много държа да запазя моя стил и визия на работа. За мен това е правилния път, независимо че е по-труден. Важно е човек да запази лицето си, а не да слага маски от други хора, само защото ще се продаде по-лесно.

След години на продуциране, ремиксиране и съвместни проекти със световни имена, Mr. Moon представя свой специфичен звук, оригинални идеи и колаборации в създадения от него независим лейбъл за авторска музика. Моята идея за него не е от сега – продължава Младен Димитров. – В работата си съм издавал ремикси за много такива платформи. Колкото съм спечелил, толкова съм и изгубил, тъй като това е бизнес, в една крайна сметка. Когато човек е нов в този бранш, той първо мисли как да пробие и прави компромиси. Но в даден момент се запитва кой и как печели от неговия труд? Затова сега съм в момент, в който реших, че с информацията и със опита си, който имам, мога да съм полезен на мои колеги DJ. И този лейбъл „Mr. Moon Records“ е начинът по който го правя. Първите от тях, които вече имат заявени участия в него, са Artone (Живко Йорданов) и DJ Zimone. Искам да дам свобода на тези, които включват свои композиции на тази платформа. Тя е за издаване на музика в дигитален формат.

Mr. Moon иска чрез лейбъла си да вдъхне живот на съвременната музика, без значение дали е акустична или електронна. Но едно е сигурно – създава и предлага музика, направена с душа, която не е ограничена от темпо или жанр.

Младен Димитров усилено работи и върху издаването на албум. Една от песните, която ще намери място в него е Freakly – проект на Mr. Moon с певицата Маги Алексиева – Mey.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05