Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предсрочните парламентарни избори – плюсове и минуси

Снимка: БГНЕС

Проф. Антоний Тодоров: Едни бъдещи избори биха укрепили съществуващото статукво, отколкото да го променят

В интервю за Радио България политологът проф. Антоний Тодоров коментира изявлението на лидера на ДПС Лютви Местан пред медиите и идеята за предсрочни парламентарни избори.

Още преди Европейските избори 2014, припомни проф. Антоний Тодоров, изразих становище, че от техния резултат зависи колко дълго ще оцелее днешната политическа конфигурация в настоящия парламент. Той не вижда възможност за постигане на такава стабилност на управлението, която да позволи Народното събрание да изкара пълния си мандат. Проф. Тодоров коментира поведението на основните политически играчи. Според него, предсрочните парламентарни избори не биха променили статуквото.

 





СнимкаПолитологът Димитър Димитров: ДПС ясно разчете знаците на европейските ни партньори срещу „Южен поток” и поиска предсрочни избори

Искането за предсрочни избори от страна на ДПС е вътрешният български глас, който идва в отговор на настояването на ЕС и САЩ, България да не придвижва толкова бързо проекта „Южен поток”, е становището на политолога Димитър Димитров в интервю за Радио България, след изявлението на лидера на ДПС Лютви Местан в четвъртък. Той коментира мотивите „за“ и „против“ на представителите на политическите партии относно предсрочните парламентарни избори. Според Димитър Димитров най-рационално за страната е изборите да се състоят, колкото се може по-рано, защото служебното правителство ще работи в летните месеци, които не са натоварени в политическо и икономическо отношение.











Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили и джаз си дават среща в Поморие

За поредна година Поморие кани любителите на джаза и ретро автомобилите на фестивала "Анхиало Classic Cars & Jazz Fest". Той се организира от "Classic Car Поморие" в партньорство с Авто мото клуб "Анхиало" и Народно читалище "Просвета 1888", Поморие...

публикувано на 13.07.24 в 07:10
Снимката е илюстративна

Обявено е частично бедствено положение заради пожарите в България

Заради два големи пожара областният управител на Хасково Мехмед Атаман обяви частично бедствено положение в общините Ивайловград и Тополовград , съобщи пресцентърът на областната администрация в Хасково. На 12 юли около 14:40 часа са възникнали две големи..

публикувано на 12.07.24 в 19:15

България днес - 12 юли 2024 г.

В "България днес" на 12 юли ви разказваме за едно българско село във Варненско, което е пример за оцеляване по български. В рубриката "По съседски" правим обобщение на по-значимите събития от Балканите през отминаващата седмица. Говорим за..

публикувано на 12.07.24 в 19:00