Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест концерта на една сцена в петото издание на „Sofia Rocks”

БНР Новини
Снимка: предоставена от организаторите

На 6 юли столичният стадион „Академик” става сцена на традиционния фестивал „Sofia Rocks”. Подготовката на публиката за него започна през май със серия от тематични вечери в клубове в София, Бургас, Варна, Велико Търново и Пловдив. На тях феновете слушаха, пяха и танцуваха в тон с любимите си групи, които ще видят на тазгодишния фест. Подробности за Sofia Rocks 2014” научаваме от Петър Петров от „Balkan Entertainment”, организатор на събитието.



„Това е петото издание на рок маратона. Той се провежда в един ден, като на сцената излизат  шест групи, коя от коя по-известни в световен мащаб. Подготвили сме програма с хедлайнери „30 Seconds To Mars” и „The Offspring”. Аз не наричам нито един от участниците във фестивала „подгряващ”. Подборът им е спрямо нашето желание, съобразено с факта коя група в момента е на турне и би могла да дойде в България. Тази година фестивалът е по-различен – музиката не е хеви метъл, а по-скоро поп-рок. С нея ще зарадваме повече младежката публика, която очаква да види своите любимци. Вратите на стадион „Академик” се отварят в 14 ч., концертите започват час по-късно. Всяка една от групите е подготвила програма с пълен сет, така че публиката ще може да се наслади на шест концерта на една сцена.”

Главните действащи лица на Sofia Rocks 2014”:

Една от най-нашумелите групи в момента - „30 Seconds To Mars” обещава двучасово шоу с 50 килограма конфети. Пънкарите от „The Offspring” ще изпълнят най-успешните си парчета, сред които и композиции от албума „Smash”, спечелил шест платинени награди (от асоциация на звукозаписната индустрия на Америка - RIAA). Във  фестивала ще участват шведските инди рокаджии „Mando Diao”, които през април т.г. издадоха нов диск - ”Aelita”. Сред групите-гости на „Sofia Rocks 2014” е и американската метъл банда „Skillet”. Зад гърба си тя има осем албума и повече от два милиона продадени диска в САЩ. Парти атмосферата допълват френската пост-рок група „Alcest” и човекът-оркестър Osssy.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Удивителни въпросителни"…. Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" тръгват на турне

Горещо лято очаква Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" – на 27 юни стартират от Русе турне из страната, в което ще представят новия албум "Удивителни въпросителни ". Той съдържа 11 композиции със заглавия, навеждайки ни на удивителни въпроси...

публикувано на 25.06.24 в 10:15

"Феномен"

Много младежка енергия блика от песента "Феномен" на Niki R: ce . Това е Никол Ризова, която е била част от група Бон-Бон. До нея и в музиката, и в живота е Цветан Маринов, когото познаваме от група Funkilicious – там е китарист и автор на..

публикувано на 22.06.24 в 10:15

Народният оркестър на БНР закрива сезона с нова продукция и ярки солисти

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов закрива сезона тази вечер /20 юни/ с концерт, в която ще звучат само премиерни заглавия. Програмата включва 17 нови пиеси и аранжименти на песни, представени от ярки солисти,..

публикувано на 20.06.24 в 07:25