Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поп вести

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Лили Иванова е изпълнителката с най-дълга певческа кариера у нас. Повече от петдесет години тя изнася концерти, издава албуми и не спира да твори. Някои от по-старите й песни са изпълнени с нов живот, благодарение на преаранжирането им. „Искам те” е една от тях, написана специално за певицата през 1983 година от композитора Тодор Филков. Сега е преработена от Ангел Дюлгеров. Към нея има и клип, режисиран от Васил Къркеланов. Видеото проследява процеса на звукозапис на песента. С него Лили Иванова откри първия концерт от националното си турне, който бе в драматичен театър „Иван Радоев” в Стара Загора. На сцената тя излезе с Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Орлин Цветанов (цигулка), Веселин Веселинов-Еко (бас), Росен Ватев (ударни) и Ангел Дюлгеров (китари, цигулка). Втората част на турнето ще стартира на 11 септември в летния театър на Бургас и продължава във Варна, Велико Търново, Пловдив и Сандански. По традиция примата на българската забавна музика в края на всяка година прави грандиозен концерт в София. Очаква се за 2014-та това да се случи на шести ноември в зала 1 на НДК.

Вече е факт новият проект на Ирина Флорин – „Очакван непознат”. Автор на музиката е Момчил Колев – един от най-популярните български поп композитори през 90-те. Песента е по текст на Ваня Щерева, аранжиментът е на Калоян Колев. Към сингъла има и клип, режисьор е Васил Стефанов. „Очакван непознат” е с характерната за Ирина Флорин мелодичност, съчетана с изискана арт визия във видеото. Отскоро Ирина Флорин стъпи отново на клубната сцена, с нова група и  репертоар. Певицата  работи със Стефан Попов /барабани/ и Георги Станев /пиано и програминг/, Иван Иванов /китара/, Илияна Георгиева /виолончело/.
Миро отново зарадва феновете си с нова песен, озаглавена „Скочи над мен”. В нея обичаният поп изпълнител, който в последно време най-често виждаме в различни реалити ТВ формати, пее с рапъра Dim4ou. Към тях се присъединява и Светлин Къслев като съпродуцент и съавтор. Тримата споделят своето вдъхновение от силата на човешкия дух,  от миговете когато човек изпитва страхопочитание и респект. Предстои да излезе и видео към „Скочи над мен”.  Миро представи новия си проект преди дни в столицата, като трибют към петата годишнина от загубата на Майкъл Джексън. В момента светът е футбол, погледът е устремен към Бразилия, а причината е Световното футболно първенство в латиноамериканската държава. Калин Вельов посвещава на най-древната игра  новия си сингъл Samba Amazonia. В него той си партнира с артисти от Европа, Южна Америка и Африка. Всички заедно са обединени както от любовта си към футбола, така и от самбата – един от най-характерните стилове за Бразилия. Пилотният сингъл Samba Amazonia е по музика и аранжимент на Калин Вельов, вокалите са на бразилките Жулия Мартинс и Лариса Франклим. Музикалната основа на тази огнена компилация от музика и танци е в духа на DJ културата, в съчетание с афро-латино перкусии. Автор на българския и португалски текст на песента е Елена Бали – основател и хореограф на Amazonia Dance Project. Това е базирана в България денс формация, съставена от танцьори с екзотична визия от Бразилия, Африка и България. Калин Вельов дава име на формацията. Към сингъла има и видео, режисирано от Дилян Павлов. Слънчево, страстно лято и много усмивки ни подарява Калин Вельов  с AmazoniaDance Project в песента Samba Amazoniа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

Димитър Карамитев: Българският кавал е най-богат на орнаменти – чрез него говори голямата душа на народа ни

"Кавалът е инструмент, който винаги е звучал около мен още в детството. Помня роднинските събирания в Стара Загора всяка събота, по повод и без повод, а на тях винаги се пееше" – това разказва за първите си срещи с народната песен и съпровода..

публикувано на 07.06.24 в 12:10

"Душата ми" – ново откровение от Белослава

Белослава посреща лятото с няколко събития – нова песен, Е.Р., лятно турне и нова плоча. В песента със заглавие "Душата ми", певицата разказва за пътуването в любовта. "Текстът в "Душата ми" е за пътя с моя съпруг Евгени и е посветена на него...

публикувано на 05.06.24 в 10:15