Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Sea Garden Festival” – най-новият музикален форум на Бургас

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Джаз, соул, ню уейв и още много различни стилове ще звучат на Летния театър в Бургас на девети август. Причината за тази пъстра музикална картина е „Sea Garden Festival”. Дебютното му издание събира на една сцена чуждестранни и български изпълнители. Кои са те, научаваме от Стоян Димов, който е сред организаторите на събитието:

„Двете ни големи имена са DJ Vadim и R&B изпълнителката Yarah Bravo, която участва в много проекти с него и други артисти. От българска страна ще видим джаз дуото Васил Пармаков (пиано) и Димитър Карамфилов (контрабас). Сред гостите ни са Рут Колева и нейният лайфбенд, които в продължения на час и половина ще зареждат публиката със соул и джаз настроение. Ще спомена и група „Rebelites” – млади реге и дъб изпълнители, спечелили вече голяма популярност. Да не забравяме и обичаната родна ню уейв банда „Ревю”. Поканили сме известни диджеи от цяла България. Фестивалът ще се проведе на две естради – на Летния театър, а площадката зад него ще се превърне в диджей сцена.”

Преди да настъпи часът на електронната музика, посетителите на форума ще имат възможността да наблюдават фестивал във фестивала – „Holi”. Той води началото си от индийска традиция – в името на доброто, свободата и любовта между хората, познати и непознати разпръскват върху себе си цветни прахове. Това става на фона на музика, а събитието е известно също като Фестивала на цветовете. Бургазлии ще могат да се порадват на тази феерия, а късно вечерта на сцената на Летния театър започват живите изпълнения на музикантите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Полифония от гласове – акапелните концерти на формация "Спектрум" и канадското дуо FreePlay

Петимата музиканти от вокална група "Спектрум" – Spectrum Vocal Band – са сред тези, които не престават да ни удивляват с необятните възможности на човешките гласове. Ивелина Цонева, Весела Морова, Константин Бейков, Янко Янков и Даниел Николов имат..

публикувано на 13.08.24 в 10:15

"Яз ти постилам" – модерен прочит на популярната фолклорна песен от Пиринския край

Продуцентът Атанас Зайков – Atazar  и дуетът Бисера и Лидия ни представят красивия български фолклор, облечен в звуците на нашето съвремие. Песента "Яз ти постилам" носи духа на типичния deep house стил, но звуците на виолата проникват и достигат..

публикувано на 10.08.24 в 10:15

Певецът Стефан Илчев с музикално завръщане в родния му Бургас

Завръщането към корените винаги е носило вълнение, особено за артистите. Така е и при Стефан Илчев – любимият не само на родния си Бургас, но и на българската и чуждестранната публика млад певец, който е подготвил специален концерт, озаглавен..

публикувано на 09.08.24 в 10:15