Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Sea Garden Festival” – най-новият музикален форум на Бургас

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Джаз, соул, ню уейв и още много различни стилове ще звучат на Летния театър в Бургас на девети август. Причината за тази пъстра музикална картина е „Sea Garden Festival”. Дебютното му издание събира на една сцена чуждестранни и български изпълнители. Кои са те, научаваме от Стоян Димов, който е сред организаторите на събитието:

„Двете ни големи имена са DJ Vadim и R&B изпълнителката Yarah Bravo, която участва в много проекти с него и други артисти. От българска страна ще видим джаз дуото Васил Пармаков (пиано) и Димитър Карамфилов (контрабас). Сред гостите ни са Рут Колева и нейният лайфбенд, които в продължения на час и половина ще зареждат публиката със соул и джаз настроение. Ще спомена и група „Rebelites” – млади реге и дъб изпълнители, спечелили вече голяма популярност. Да не забравяме и обичаната родна ню уейв банда „Ревю”. Поканили сме известни диджеи от цяла България. Фестивалът ще се проведе на две естради – на Летния театър, а площадката зад него ще се превърне в диджей сцена.”

Преди да настъпи часът на електронната музика, посетителите на форума ще имат възможността да наблюдават фестивал във фестивала – „Holi”. Той води началото си от индийска традиция – в името на доброто, свободата и любовта между хората, познати и непознати разпръскват върху себе си цветни прахове. Това става на фона на музика, а събитието е известно също като Фестивала на цветовете. Бургазлии ще могат да се порадват на тази феерия, а късно вечерта на сцената на Летния театър започват живите изпълнения на музикантите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25
Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15