Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рафи Бохосян командва с усмивка и песен

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Рафи Бохосян е роден в Бургас и е едва на 21 години, но вече е една от младите поп звезди на България. Завършва търговска гимназия в родния си град и става победител в първото българско издание на музикалното предаване „X Factor” през 2011 г.

„Oще от съвсем малък пея вкъщи – надувах главата на нашите”, разказва Рафи. „Вече професионално започнах, малко на шега, в „X Factor”. Обожавам да слушам музика, обожавам да пея, но никога не се бях замислял, че това може да стане моя професия.”

След като печели състезанието животът му поема в далеч по-артистична посока. Вместо да продължи да следва мечтата си да учи маркетинг или реклама в чужбина, Рафи получава възможността да запише песен с чуждестранни продуценти и да се срещне с продуцента Саймън Кауъл, създател на формàта „X Factor”. Младият изпълнител все още се надява да стане студент в чужбина, но всичко зависи от натоварения му график. За сметка на това сега се опитва да свири на барабани, за което му помагат момчетата от Funky Miracle, а му предстои да се учи и на пиано. Музикантът е запален любител на екстремните спортове, за които обаче не му остава много свободно време.

„Като цяло имам много страсти и влечения, едно от които е фотографията. Друго са екстремните спортове – много са ми присърце. Бих искал да запиша курс по парашутизъм. Скачал съм с бънджи веднъж, но искам отново, а също и да отида и на рафтинг. Такива интересни екстремни преживявания са ми голяма тръпка.”

Освен че е музикален, винаги усмихнат и пълен с енергия, Рафи показа, че е и много артистичен, като през 2013 г. спечели в шоуто „Като две капки вода”. Тогава певецът грабна публиката с превъплъщенията си в образите на Ищар, Павароти, Фреди Меркюри и др.

„Честно казано исках много да направя Джамирокуай, той ми е много любим певец. Също и Принс, Джеймс Браун – това са изпълнители, от които съм се учил през годините. Но няма проблем някой друг път да се явя като гост в предаването. Има много изпълнители, които искам да направя, защото е приятно да се превъплътиш в някого. Самият процес – грим, облекло е толкова забавен, че някак си всичко е като детска игра.”

Рафи вече не помни как са се събрали с Лео, Део и Играта, но едно е сигурно – всяко тяхно парче се превръща в хит. Клиповете им са винаги купон, като „великолепната четворка” гледа да се забавлява така, че и зрителите да се забавляват с тях. Последната им песен „Mr. Comandante” е за човека, който не се радва на живота и е вечно недоволен, обяснява младият певец.

Въпреки че е лято, Рафи работи по нови проекти и участва в концерти. Съвсем скоро се очаква да излезе новата му песен „Нали така”, в която си партнира с рапъра Худини. А на девети август в Приморско завърши джубокс турнето „Ще ти го кажа с песен”, което премина през тринадесет български града. За него Рафи разказва:

„Много е интересно, защото хората сами могат да изберат какво да слушат на сцената. Това е нещо, което не е правено до момента, и се харесва. Когато натиснат някоя песен от 80-те, която не свирим с групата, веднага тръгва плейбек. Всички започват да танцуват, а щом ние запеем, и те пеят. Надявам се пак да обикаляме така България, защото наистина е много хубаво да виждаш усмивките на хората и как се забавляват с това, че те сами избират песента.”




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Освободен" – лятно настроение с Innerglow

Триото Innerglow се нареди сред финалистите в тазгодишното 55-то издание на конкурса "Пролет" на БНР с песента си "Освободен". Идеята за нея възниква по-рано и давайки си сметка, че звучи свежо и танцувално, Тодор Ковачев, Петър Желев и Матей..

публикувано на 14.06.24 в 10:15

"През 100 земи" – Вяра Панталеева ни води на пътешествие към нас самите

Вяра Панталеева посрещна пролетта и влиза в лятото с нова песен. "През 100 земи" е подобен на сън приказен разказ за личностното пътешествие, в което рано или късно всеки от нас се отправя. Мистиката в музикален аспект е загатната с лек ориенталски..

публикувано на 13.06.24 в 10:15

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35