Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мизия днес: Ред е на доброволците...

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Продължава отводняването на най-ниските части на Мизия и тази дейност ще се извършва още няколко дни. Всички помпи на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” работят и вече изпомпването на водата се извършва „къща по къща”. Започнала е дезинфекцията на достъпните и почистени дворове, стопански постройки, мазета и къщи.

В бедстващия град сградите са покрити с мухъл, дворовете са в тиня и има купища боклуци, които са били влачени от приливната вълна. Много от пострадалите са възрастни и самотни хора, които няма да успеят сами с почистването, а слънцето напича и калта се втвърдява бързо.

През следващите дни Мизия ще има нужда от повече сърцати хора, които да помогнат на пострадалите от наводнението жители по-бързо да се справят с бедствието.

Васил Гурев, дългогодишен доброволец с богат опит, ръководител на Националния екип за работа при бедствия, аварии и катастрофи към БЧК, организира спонтанно дошлите да помагат хора чрез създадения „Център на доброволеца” в Мизия. Чуйте какво сподели той за Радио България:







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00

Сървайвър по български или как оцеляват хората от с. Радево

Село Радево се намира в Североизточна България, в община Аксаково, недалеч от морската ни столица Варна. Разстоянието е около 30-40 мин. път с кола. В Радево постоянно има не повече от 60 жители, като повечето са на възраст над 60-70 години, а за..

публикувано на 11.07.24 в 10:25
Димитър Главчев

България иска от Скопие връщане към договора за добросъседство от 2017 г.

"Обсъдихме, как НАТО да стане по по-силен, залагайки на колективното, като същевременно бъде усилена отбраната на всяка страна член", заяви служебният премиер Димитър Главчев. Той добави, че в дискусиите във Вашингтон на срещата на върха по повод 75-тата..

публикувано на 11.07.24 в 08:54