Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ритъма на лятото

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

В ритъма на лято 2014 се потапяме с „Едно наум” – песен, в изпълнение на чаровната Милена Филева. Вторият й самостоятелен сингъл е динамичен, с хип-хоп бийт. Той има и свое видео. В него певицата танцува през цялото време, наред с професионалистите от „TheCentar”. Това не учудва никого, защото Михаела показа усета си и към това изкуство в танцово телевизионно шоу. И спечели искреното възхищение на публиката. Запазена марка е нейната усмивка, а с позитивното си отношение към света и таланта си привлича с всяка изминала година нови почитатели. Певицата признава, че има едно наум и то е свързано с работата й по дебютния албум.


Напълно спонтанно се ражда новата композиция, която ви представяме в изпълнение на Лазар Кисьов. За работата по нея, той разказва:

„Песента е колаборация  със сръбския диджей Kid Vibes. Заедно направихме музиката. Аранжиментът е изцяло негов, а текстът – мой. Тя е на английски език и се казва „Falling”.Запознанството ни стана случайно в социалната мрежа. Той беше слушал мои песни, сподели, че харесва гласа ми. След това ми прати този аранжимент, който ми допадна и така, без да се познаваме, като си комуникирахме по интернет завършихме парчето. Аз го представям в България, а той – в Сърбия. Радвам се, че има положителни отзиви в медиите там. Видеото заснехме близо до София, диджей Kid Vibes не участва в него. Партнира ми моя приятелка, Изабел. Клипът е черно-бял, изчистен и меланхоличен, в тон с песента. Надявам се да се хареса на публиката.”

„Теàбо”, което на езика на маите означава „твоят дъх, твоят аромат” е името на група, събрала Ди джей Борислав Бояджиев – Бòрче (музика, аранжименти, перкусии), Теодора Орешенска – Теа (вокал) и Венци Трифонов (дудук, кавал, гайда, кларинет, саксофон). Началото е на остров Ибиса, в местен бар, в който изпълняват музиката си. След като се завръщат в България, тримата продължават работа. Първата им песен „Джоре” бе вдъхновена от българския фолклор, а във втората, „Мария” смесват фламенко мотиви с поп бийт. Музиката е на „Теàбо”, испанският текст – на Алекс Линарес от “Mango Duende”, а българският припев написва Даниела Кузманова.


„Горещи дни, студени вълни, щастливи дни” – това пее любимката на тийнейджърите в България – Дивна в песента „Какво пък толкова”. Певицата участва в лятно турне, а в края му представи първата композиция по своя музика. „Свеж трак, стилно видео” – в този дух са коментарите на феновете й в социалните мрежи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Ново сърце (акустична версия)"

В разгара на горещото лято Любо Киров не спира да твори. Скоро след премиерата на албума му "Ново сърце"и появата на негов концерт в платформата HBOMax,  певецът даде старт на своето национално турне ( "Ново турне 2024"). Турнето на  Любо..

публикувано на 16.07.24 в 10:15

"Приятели"

Преди повече от 40 години една песен се превърна в символ на приятелството. Но и днес тя звучи свежо и носи топлината на споделените положителни емоции - смях, радост, щастие... "Приятели" е един от първите хитове на вокалната формация Тоника СВ –..

публикувано на 15.07.24 в 10:15

"Песен моя, обич моя"

Композиторът Йосиф Цанков, творил от началото на 30-те години на ХХ век до 1971 г., неслучайно е наричан Патриарх на българската музика. Оставил е над 500 творби – оперети, танга, шлагери, музика към филми, с които десетилетия наред неминуемо е..

публикувано на 12.07.24 в 10:15