Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В безизходица всички карти се вадят на масата. На ход са политиците…

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Ниска избирателна активност, разочарование сред избирателите, промяна на партийното влияние по райони, контролиран вот според наблюдатели, силно фрагментиран парламент и начало на тежка позиционна война за участие в бъдещото управление на страната – това се очерта след като станаха ясни резултатите от предсрочните парламентарни избори.

След като стана известно, че ГЕРБ печели в над две трети от избирателните райони в страната, следван от ДПС, а БСП на практика губи позиции навсякъде, партиите започнаха да разменят през медиите предложения и условия за подкрепа на евентуалния нов кабинет. Можете да чуете програмни фрази от лидери на политически сили, които влизат в парламента, изречени в нощта на изборите – за да не се изгубите в джунглата на разнопосочното следизборно говорене.

Антоанета Цонева председател на Управителния съвет на Института за развитие на публичната среда, коментира типичния арсенал за купуване на гласове.

Суверенът каза своята дума и постави политиците пред дилемата: А сега накъде? Специално за Радио България анализатори коментират възможните решения: проф. Антони Тодоров – Нов български университет, доц. Даниел Смилов – програмен директор на Центъра за либерални стратегии, Мира Радева – директор на Института за социални изследвания и маркетинг МБМД, Александър Андреев – коментатор на Дойче Веле.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Трабант фест" в Тетевенския Балкан

Тетевенското курортно село Рибарица е домакин на дванадесетото издание на "Трабант фест", съобщиха организаторите от Национален клуб Трабант. Любителите на марката се събират на 6 юли (събота) в местността "Костина", където ще дефилират близо сто..

публикувано на 06.07.24 в 07:15

Ютюбъри от САЩ дойдоха в България, за да разберат, защо хората бягат от нея – вижте какво откриха

"80 часа в държавата, от която всички бягат" – така се казва документално филмче за България на известните създатели на съдържание в Yputube "Yes Theory", съобщава "Дневник". Авторите на видеото, което само за 3 дни събра над 1,1 милиона..

публикувано на 05.07.24 в 20:05

Слънце и по-високи температури в почивните дни

В събота , 6 юли, ще е слънчево, на места с купеста облачност в следобедните часове. Температурите ще продължат да се повишават. Минималните ще са между 15 и 21°, в София 17°. Максималните ще достигат 30 – 35°, в столицата 30°.  По..

публикувано на 05.07.24 в 19:45