Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поп вести

БНР Новини
Снимка: БУЛФОТО

На 20 ноември в НДК дует Ритон представи концерт, носещ името на една от последните им песни „Пътят към твоето сърце“. На спектакъла Здравко и Катя изпълниха най-големите си хитове. Легендарното дуо изпя за първи път някои от най-новите си песни, които ще бъдат включени в предстоящия им нов албум. Сред тях бе и последният им сингъл „Хотел „Безкрайност“. Написан е по музика на Ани Пешева, която в момента се изявява в музикалното риалити „Гласът на България“. Текстът е на поета Росен Димитров. Всички изпълнения бяха съпроводени от формацията на дует Ритон с ръководител Алекс Нушев – китарист и тонрежисьор.

На 25 ноември Владимир Ампов – Графа представи в НДК акустичната си програма, заедно с музикантите Мирослав Иванов, Ивайло Звездомиров, Борислав Бояджиев, Краси Тодоров, Венци Трифонов и други музиканти. Поп певецът не е представял акустична програма от 8 години. Творческият директор на проекта Калоян Лалев – Кайо се бе погрижил за преобразяването на зала 3 в НДК, в най-подходящата сцена за изпълненията на Графа. От своя страна изпълнителят зарадва феновете си с песните „Домино“, „А дано, ама надали“, „Дим да ме няма“, “Causa Perduta”, „Враг“, „Никой“ и още много от своите хитове в нови аранжименти, специално подготвени за концерта.



Виктор Либа е познат от момчешката поп банда 032, която отдавна не съществува и всеки от четиримата изпълнители върви по своя път. От години той живее и учи в Милано. Вече е факт първият му солов проект „Само с очи“, написан по музика, текст и аранжимент на Боян Христов (B.O.Y.A.N.). Има и видеоклип към него. Режисьор на продукцията е Ян Петров, английската версия на песента е поверена на Рейчъл Роу. Ето какво добавя още Виктор Либа: В един момент имах желание отново да се занимавам с музика. И така започнах да работя по първия си самостоятелен сингъл. Много съм щастлив, че той вече звучи в радио ефира. Мисля, че щом правя музика за България, тя трябва да е на български език. „Само с очи“до някаква степен стана случайно. Аз често се връщам в България и през лятото говорихме с Боян за моята идея за песен. С него сме приятели още от съвместната ни работа като група 032. Споделих му как си представям сингъла. Още на следващия ден той ми се обади с конкретно предложение. Аз го чух и осъзнах, че Боян е направил това, което си представях.



Деси Андонова, позната от „Phuture Shock“ и „Сентиментал Суингърс“, приятно ни изненада със солов проект. През ноември чаровната DJ дама, която развива соловата си кариера като DESY, представи първия си сингъл, озаглавен „Easy“. Той ще бъде включен в предстоящия й самостоятелен албум. Песента е създадена в колаборация с Божидар Василев от „Southwick“. В нея участва и американският артист Браян Капобианчи. В „Easy“ можем да се насладим на характерния фънки привкус, благодарение на Антони Рикев, Николай Данев и Радослав Славчев, Божидар Василев и DJ JIJO. Във видеото към сингъла на DESY участва и американският гост. Режисьор и идеен двигател на черно-белия клип е фотографът Тихомир Рачев, който работи с певицата от години и сега вдъхновено претворява музиката й в образи.


Група „Ni.co“ направи промоция на видеото към песента „Някой“. Това е третият сингъл на пловдивската банда. Изпълняват го заедно с Liter Jack, едно от новите лица на българската рап музика. Сингълът е авторски на Ники Николов – фронтмен и китарист на „Ni.co“. Записан и продуциран е от „Mastilomusic“, а режисьор на видеото е Цветомир Матев. „Някой“ е част от дебютния албум на бандата, който се очаква да излезе през 2015г.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Полифония от гласове – акапелните концерти на формация "Спектрум" и канадското дуо FreePlay

Петимата музиканти от вокална група "Спектрум" – Spectrum Vocal Band – са сред тези, които не престават да ни удивляват с необятните възможности на човешките гласове. Ивелина Цонева, Весела Морова, Константин Бейков, Янко Янков и Даниел Николов имат..

публикувано на 13.08.24 в 10:15

"Яз ти постилам" – модерен прочит на популярната фолклорна песен от Пиринския край

Продуцентът Атанас Зайков – Atazar  и дуетът Бисера и Лидия ни представят красивия български фолклор, облечен в звуците на нашето съвремие. Песента "Яз ти постилам" носи духа на типичния deep house стил, но звуците на виолата проникват и достигат..

публикувано на 10.08.24 в 10:15

Певецът Стефан Илчев с музикално завръщане в родния му Бургас

Завръщането към корените винаги е носило вълнение, особено за артистите. Така е и при Стефан Илчев – любимият не само на родния си Бургас, но и на българската и чуждестранната публика млад певец, който е подготвил специален концерт, озаглавен..

публикувано на 09.08.24 в 10:15