Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледно турне на джаз певеца Васил Петров

БНР Новини
Снимка: БТА

С настъпването на Коледа голяма част от християнския свят се отдава на празнично настроение. Освен традициите, свързани с трапезата и обичаите, за нас българите, музиката също заема важно място. Много от родните изпълнители в различни жанрове изнасят концерти, свързани с празника. За този повод, джаз певецът Васил Петров ще изненада почитателите си с турне. Ето какво сподели по този повод:


Получи се по идея на Русенската филхармония. Имах покани и от други градове за коледни концерти, затова реших да съчетая всички в едно турне. Така към програмата в Русе добавих и останалите. Имам богат  репертоар за Рождество, който съдържа класически репертоар, американска класика и българска музика. Аранжиментите на общо 15-те пиеси са направени от джаз пианистите Румен Тосков – Рупето, Ангел Заберски син и Васил Спасов. До Коледа мисля да заснема и клип към песен, която записах миналата година по този повод. Изпълнявам я с ДВГ „Бонбон“ и се казва „Де е Витлеем“.

Васил Петров ще изпълни своята публика с коледно настроение още на 16 декември в зала „България“. На сцената ще му партнира Софийският духов оркестър, като участие ще вземат и популярни имена от поп жанра и оперетата. След тази изява джаз певецът се подготвя за коледното си музикална обиколка. На цялото турне ще пея в акомпанимент на симфонични състави, като Владимир Бошнаков е основен диригент – добавя още Васил Петров. Събитието започва в Стара Загора, следва Велико Търново с духовия оркестър на града,  Търговище, Варна и Русе. На 25 декември турнето завършва с коледен концерт в зала „България“ в столицата, организиран от БНР. На него ще пеят и други изпълнители.

Всички, които ще посетят изявите на Васил Петров, ще чуят още „Let It Snow“, „Ave Maria“, „White Christmas“, както и и вечните хитове „My Way“, „Killing Me Softly“ и други.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Феномен"

Много младежка енергия блика от песента "Феномен" на Niki R: ce . Това е Никол Ризова, която е била част от група Бон-Бон. До нея и в музиката, и в живота е Цветан Маринов, когото познаваме от група Funkilicious – там е китарист и автор на..

публикувано на 22.06.24 в 10:15

Народният оркестър на БНР закрива сезона с нова продукция и ярки солисти

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов закрива сезона тази вечер /20 юни/ с концерт, в която ще звучат само премиерни заглавия. Програмата включва 17 нови пиеси и аранжименти на песни, представени от ярки солисти,..

публикувано на 20.06.24 в 07:25

Любо Киров започва лятото с нов сингъл и албум – "Ново сърце"

Любо Киров е сред звездите в българската музика, които последните години пълнят най-големите зали. Всяка негова нова песен вълнува публиката, която има нов повод за радост – преди дни певецът издаде албума "Ново сърце ". На концерта-промоция беше..

публикувано на 19.06.24 в 10:15