Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виртуозът Марио Хосен посреща коледните и новогодишните празници с концерти

БНР Новини
Снимка: архив

На 29 декември в зала 6 на НДК известният цигулар Марио Хосен, ще зарадва почитателите си с камерен концерт под наслов „Годишни времена”. Събитието е част от Новогодишния музикален фестивал, който започна в началото на този месец и ще приключи в първия ден от новата 2015 година. В програмата виртуозът, който преподава в НБУ, е подбрал творби от майсторите на старинната музика – Антонио Вивалди, Томазо Албинони, както и от неповторимия Николо Паганини. Изпълненията на Марио Хосен ще бъдат съпровождани от Академичен оркестър „Орфеус”. Струнният състав от 20 изпълнители, възпитаници на НБУ, е създаден по идея на цигуларя.

Посрещането на коледните и новогодишните празници с барокови гала вечери е традиция за маестро Хосен. По негови думи публиката може да очаква „европейския коледен дух, съчетан с присъщата за българските музиканти задълбоченост и виртуозност”.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Ново сърце (акустична версия)"

В разгара на горещото лято Любо Киров не спира да твори. Скоро след премиерата на албума му "Ново сърце"и появата на негов концерт в платформата HBOMax,  певецът даде старт на своето национално турне ( "Ново турне 2024"). Турнето на  Любо..

публикувано на 16.07.24 в 10:15

"Приятели"

Преди повече от 40 години една песен се превърна в символ на приятелството. Но и днес тя звучи свежо и носи топлината на споделените положителни емоции - смях, радост, щастие... "Приятели" е един от първите хитове на вокалната формация Тоника СВ –..

публикувано на 15.07.24 в 10:15

"Песен моя, обич моя"

Композиторът Йосиф Цанков, творил от началото на 30-те години на ХХ век до 1971 г., неслучайно е наричан Патриарх на българската музика. Оставил е над 500 творби – оперети, танга, шлагери, музика към филми, с които десетилетия наред неминуемо е..

публикувано на 12.07.24 в 10:15