Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поп вести

Група PSS
Снимка: личен архив

Младата формация PSS издаде нова песен с името „Краят на дъжда". Има и видеоклип към нея. Записът е направен в гръцкото „Artracks Recording Studio“. Музика, текст и аранжимент – Василен Вълчанов. Клипът е изцяло по идея на PSS и е реализиран от режисьора Кирил Тодоров. Всичко е в съчетание на червено, бяло и черно, цветовете, които най-силно въздействат на човек. PSS се отличават с това, че не се придържат към определени рамки и не следват създадените правила, а създават свои. Продължават да развиват и звученето си. Това се забелязва и в най-новата им продукция. С „Краят на дъжда" PSS навлиза в нова фаза – изчистен и по-твърд рок



Добре познатият дует „Мания” за няколко години се изгуби от българската поп сцена. Миналата година сестрите  Юлияна и Даниела се завърнаха от САЩ, натрупали още музикален опит. В столичния клуб „Studio 5“ двете дами  направиха премиера на новия си сингъл „Хиляди въпроси” и видеото към него. По повод снимките на клипа те споделят: „Трябваше да избираме между две роли – на детективи или клонинги, по идея на режисьора Васко Стефанов. Допадна ни втората и решихме, че ще бъде по-интересно и за самите нас, и за феновете да видят нещо различно.” Момичетата са щастливи от резултата и благодарни на екипа. Стилът на „Хиляди въпроси” е поп с фънк звучене. Текстът е написан от Гергана Турийска, музика и аранжимент – Стамен Янев.



Музикантите от „Остава“ работят върху песни за нов албум, който по всяка вероятност ще се казва „Океан“  –  заглавие на  един от последните им сингли.


След „Лека нощ“ и „Един момент“, музикантите записаха и песента „Бесен“, който ще бъде също част от новия проект.Над 1000 участника и повече от 20 режисьора заснеха видеото. Групата повери последния си клип... на феновете! Така „Остава“ провокира всички желаещи, които присъстваха на традиционния им концерт на открито в края на миналото лято, да се включат със свои кадри в следващото им видео. Само дни след събитието над 20 човека изпратиха необработен материал от първото изпълнение на „Бесен“ пред публика, заснет с най-различни устройства и от различни гледни точки. „Виждаме как хората се забавляват, танцуват и пеят заедно с нас това чисто ново парче. Няма по-голямо признание за една група“ – споделя Свилен Ноев, вокал на „Остава“ и автор на текста към „Бесен“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Соня Йончева спечели приза “Музикант на годината 2023”

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева беше избрана за “Музикант на годината 2023” в националната анкета на предаването за класическа музика “Алегро виваче” на програма “Хоризонт” на Българското национално радио. Тя не успя да пристигне за..

публикувано на 01.06.24 в 09:11

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15