В мандра „Герзовица” цари стерилна чистота. Върви производствен процес. Заквасва се мляко, зрее сирене, които съвсем скоро ще стигнат при нетърпеливите купувачи. Впечатление прави, че в предприятието има само мъже. Входът за външни лица е строго забранен. Спират ги не само хигиенните изисквания към производството – предприятието е към затворническото общежитие край родопския град Смолян. Директорът Христо Солаков ни посреща с приветлива по родопски усмивка. Той заема поста през 2009 г. Тогава заявява, че ще превърне затворническото общежитие в по-приветливо място за обитаване, и спазва обещанието си, като прилага не само формално заложената в закона възможност за трудова дейност на лишените от свобода. „Не трябва да гледаме на затворниците просто като на престъпници, а като на хора, които могат да се поправят, и като излязат на свобода, да бъдат полезни за обществото”, уверява ни г-н Солаков, разпалено разказва за развитието на предприятието, в което се трудят лишените от свобода:
Близо 2/3 от българите са заявили, че са били щастливи през 2024 г. Отрицателно отговарят 26%, в традиционното за края на годината проучване на "Тренд", поръчано от в-к „24 часа“. Личният живот, семейството, социалният кръг и работата са основни..
Роднини от двете страни на границата чакат да се възстанови вековен маршрут, който свърза Родопите с Беломорието. На 1-ви януари 2025 г., след падането на шенгенската граница "тихият" път от Рудозем към Ксанти отново ще стане "озвучената долина"...
Българските държавни железници организират празнично пътуване за любителите на железопътния транспорт. Коледен влак с парен локомотив и шест празнично украсени вагона ще се движи на 21 декември по маршрута Горна Оряховица – Плевен – Горна..
Българската хотелиерска и ресторантьорска организация връчи своите годишни награди за професионални постижения в областта на туризма, в които отличи и..
На днешното си заседание правителството прие Решение за временно въвеждане на граничен контрол на вътрешната българо-румънска граница, както и за..
В "България днес" на 19 декември разговаряме с Елизабет Блайкер, швейцарска, наскоро отличена от Българската хотелиерска и ресторантьорска организация за..