Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Танева: На 16 март ще се одобрят критериите, по които ще се изплащат парите от ОП „Развитие на селските райони”

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред Радио България

Снимка: БГНЕС

След близо двегодишно прекъсване държавата ще стартира на своя отговорност плащанията по ОП “Развитие на селските райони“, но програмата ще бъде одобрена най-рано през юли 2015-а.
Досега страната е санкционирана от ЕК с 60 млн. евро, като още не е завършила проверка на плащания за 150 млн. евро. Основните нарушения са свързани обществените поръчки.
Българските млекопроизводители търпят значителни загуби от ембаргото на Русия. Засега обаче ЕК предвижда подкрепа само за производителите на сухи млека и масло, но у нас тези производства са в минимални количества. По-голямата част от млекопроизводителите могат да разчитат само националните програми.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00

Сървайвър по български или как оцеляват хората от с. Радево

Село Радево се намира в Североизточна България, в община Аксаково, недалеч от морската ни столица Варна. Разстоянието е около 30-40 мин. път с кола. В Радево постоянно има не повече от 60 жители, като повечето са на възраст над 60-70 години, а за..

публикувано на 11.07.24 в 10:25
Димитър Главчев

България иска от Скопие връщане към договора за добросъседство от 2017 г.

"Обсъдихме, как НАТО да стане по по-силен, залагайки на колективното, като същевременно бъде усилена отбраната на всяка страна член", заяви служебният премиер Димитър Главчев. Той добави, че в дискусиите във Вашингтон на срещата на върха по повод 75-тата..

публикувано на 11.07.24 в 08:54