Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Танева: На 16 март ще се одобрят критериите, по които ще се изплащат парите от ОП „Развитие на селските райони”

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред Радио България

Снимка: БГНЕС

След близо двегодишно прекъсване държавата ще стартира на своя отговорност плащанията по ОП “Развитие на селските райони“, но програмата ще бъде одобрена най-рано през юли 2015-а.
Досега страната е санкционирана от ЕК с 60 млн. евро, като още не е завършила проверка на плащания за 150 млн. евро. Основните нарушения са свързани обществените поръчки.
Българските млекопроизводители търпят значителни загуби от ембаргото на Русия. Засега обаче ЕК предвижда подкрепа само за производителите на сухи млека и масло, но у нас тези производства са в минимални количества. По-голямата част от млекопроизводителите могат да разчитат само националните програми.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Монтана – градът отвъд шаблоните

Един от областните градове в Българския Северозапад е Монтана. Според статистическите данни регионът не може да се похвали с особено високи показатели в сферите на инфраструктурата, икономиката, образованието, социалните услуги. По данни от изминалата..

публикувано на 07.08.24 в 11:20

Задава се фестивалът на модерния градски човек

Фестивалът на модерния млад градски човек "My Sofia. Youth with causes" ще се проведе за трети път на 9 и 10 август (петък и събота) в сърцето на столицата.  Проучване сочи София като най-уютния пристан за пенсионер от ЕС Двудневното..

публикувано на 07.08.24 в 09:15

Слънчево и умерено топло ще е над страната в сряда

В сряда, 7 август, ще е слънчево със слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще са от 29 до 34°, в столицата 30°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен североизточен бриз...

публикувано на 06.08.24 в 19:35