Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новини от българската поп сцена

БНР Новини
„Червено и Черно – БГ Дуетът”
Снимка: личен архив

Милчо Соколов и Кирил Веселинов се събират като „Червено и Черно – БГ Дуетът”, водени от силното си желание да популяризират българската поп култура. През годините представят на родната публика няколко авторски музикални спектакли, като работят с известни български композитори. Сред тях са Тончо Русев, Найден Андреев и други. Някои от най-добрите български поети също са писали за дуета – Евтим Евтимов, Дамян Дамянов, Жива Кюлджиева… Двамата изпълнители имат издадени до момента няколко албума. Сега най-новата им композиция е с името „Едно момиче“, написана от Милчо Соколов.



Боби и Заки от дует „Авеню” излязоха отново на музикалната ни сцена след 20 години. Поводът бе отбелязан с нова песен, озаглавена „Безвремие“ – музика Боби Иванчев, текст Заки Соколов, аранжимент Васил Иванов и Боби Иванчев. Тази година двамата искат да зарадват публиката и с допълнителни проекти. Вече започна турнето им, а първият беше през март в Бургас. Публиката си припомни „Бягство”, „Живели ли сме някога преди”, „Пропилени дни” и други хитове, поднесени по нов начин.



Невена Цонева представя първия си авторски проект „Когато най-силно ще боли”, който е с участието на рок бандата „Milenium X”. Видеото е режисирано от Георги Манолов. Певицата обича да експериментира в различни стилове – фолклор, етно и поп. Продължава да работи и върху своя проект, свързан с възраждането на златни български песни от 60-те и 70-те години. След успеха на песента „Повей, ветре”, чийто оригинал знаем в изпълнение на Паша Христова, Невена е готова със записа на друг шлагер – „Вървят ли двама” от филма „Козият рог“. Песента и до днес остава в съкровищницата на родната филмова музика, благодарение на Мария Нейкова – неин композитор и изпълнител.



„Единствената” е името на общия проект на хип хоп дуета Pavell&Venci Venc’ и колегата им Мойсей. Песента е посветена на любовта към техните приятелки. Идеята за музиката идва от Павел, а заедно с двамата си приятели пишат и текста. Не остава незабелязано и присъствието на Жана Бергендорф в края на сингъла. За аранжимента помага и Искрен Тончев, а видеото е на Георги Ангелов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Феномен"

Много младежка енергия блика от песента "Феномен" на Niki R: ce . Това е Никол Ризова, която е била част от група Бон-Бон. До нея и в музиката, и в живота е Цветан Маринов, когото познаваме от група Funkilicious – там е китарист и автор на..

публикувано на 22.06.24 в 10:15

Народният оркестър на БНР закрива сезона с нова продукция и ярки солисти

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов закрива сезона тази вечер /20 юни/ с концерт, в която ще звучат само премиерни заглавия. Програмата включва 17 нови пиеси и аранжименти на песни, представени от ярки солисти,..

публикувано на 20.06.24 в 07:25

Любо Киров започва лятото с нов сингъл и албум – "Ново сърце"

Любо Киров е сред звездите в българската музика, които последните години пълнят най-големите зали. Всяка негова нова песен вълнува публиката, която има нов повод за радост – преди дни певецът издаде албума "Ново сърце ". На концерта-промоция беше..

публикувано на 19.06.24 в 10:15