Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дебютен албум на Koka Mass Jazz – проект на Константин Кацарски

Снимка: личен архив

Кока Mass Jazz е артистичният псевдоним на Константин Кацарски – музикант, познат от работата си с родните групи „Блуба Лу“ и „Лепра Де Лукс“. Той композира, наред с това е DJ, свири на барабани и на клавишни инструменти. Кока Mass Jazz дава име на новия проект на Константин. Дебютният албум Groovy Jam Shoеs, който ще ви представим в аванс, ще излезе официално на 31 март. За началото на Кока Mass Jazz Константин Кацарски разказва:

Реално като проект започна през 2013 година, когато направих първите записи, но идеята е стара. Ейсид джаз, фънк, соул е музиката, която харесвам от дете – тя винаги ме е инспирирала да работя. Баща ми беше първият, който ме тласна в тази посока. Заедно слушахме предаването за джаз на БНР „Около полунощ”. Шестгодишен започнах да свиря на пиано, но още на първата продукция се запалих по ударните инструменти и продължих в класа на Добри Палиев. Мой учител беше и Христо Йоцов, джазмен, барабанист и композитор. За мен бе важно да създам собствен звук на композициите, включени в албума на Koka Mass Jazz. Исках той да се отличава на фона на всички тези фънк и соул парчета, направени през годините. Най-трудно се постига оригинален звук на барабаните и баса, който да бъде разпознаваем от публиката. Албумът „Groovy Jam Shoes“ е с 12 трака. Музиката и аранжиментите са мои, текстовете са на Деница Георгиева – Сихая. Записан е с приятели-музиканти: Георги Янев – китара, Петко Славов – бас, Боби Струкански – бас, Мартин Ташев-тромпет, Димитър Льолев – саксофон, Милен Кукошаров – пиано. На бас в него свири и баща ми. Вокалите са на Деница, с която се запознахме след участието й в телевизионно музикално шоу през 2009 г. Проектът Koka Mass Jazz започна като инструментален, но след като я поканих да участва в една композиция, първоначалната идея се промени. Тя за първи път пише текстове на песни и се радваше на свободата да се изразява.  От 2013 г. концертираме. Подготвяме промоция на албума, за която ще поканя гост музиканти, един от тях ще долети специално от САЩ. Освен в София, ще представим проекта и в Пловдив, Варна и Бургас. Имаме фейсбук страница, на която ще публикуваме датите на концертите ни.

Правейки музика, никога не съм си поставял граници и не съм мислил локално – продължава Константин Кацарски.Още през 2004 г. наши тракове бяха включени в компилацията на LTJ Bukem, „Earth 007“ за английския лейбъл – Good looking Records. Полското радио RAM 6 издава компилация с музиката ни, направихме и концерти там. Подписахме договор с австрийския лейбъл на Kruder и Dorfmaister, имена на електронната сцена. Те издадоха албума ни „Groove Euroope“. Сега наш продуцент е Cold Busted Records от САЩ. Предпочетох го, защото подписахме договор за издаване освен на диск и на 12-инчов винил, както и на 50 лимитирани броя касети. В албума са включени и инструменталните версии на песните. Преди три седмици от Cold Busted Records пуснаха първите пет плочи – най-ценните плочи за меломаните. Те бяха продадени много бързо и получихме добри отзиви.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05