Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейски инициативи за насърчаване на физическата активност обсъдиха в София координатори на кампанията Now We Move от 31 държави

Снимка: bulgaria.moveweek.eu
Най-голямата европейска обществена кампания за физическа активност и спорт Now We Move събра свои координатори от 31 държави в София, за да обсъдят основните европейски инициативи, свързани с насърчаване на двигателната активност на гражданите през 2015-та година.  Традиционно събитие в рамките на кампанията е Европейската седмица на движението, в която страната ни ще се включи за четвърта поредна година. Летен велопоход през цяла Европа и  европейски флашмоб – това са някои от акцентите в програмата, активностите по която ще започнат през месец май.


Още за по-интересните събития, които ще имат за задача да мотивират хората  в към ежедневна физическа активност, научаваме от  Ласка Ненова,  тя  е част от екипа на “BG Бъди активен“,  а наскоро бе избрана и за координатор на европейската кампания Now We Move.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарите не застрашават населени места

Няма застрашени населени места от избухналите пожари в страната, каза за БНР главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. “ Имаме големи пожари като фронт и като площи в района на..

публикувано на 13.07.24 в 11:45

Откритата статуя в Хераклея Синтика вече е в петричкия музей

Голямата мраморна статуя, открита неотдавна в античния град Хераклея Синтика, беше преместена в Историческия музей в Петрич. Хераклея Синтика възнагради археолозите с ново значимо откритие Античният град Хераклея Синтика разкрива своите тайни..

публикувано на 13.07.24 в 09:42

Ретро автомобили и джаз си дават среща в Поморие

За поредна година Поморие кани любителите на джаза и ретро автомобилите на фестивала "Анхиало Classic Cars & Jazz Fest". Той се организира от "Classic Car Поморие" в партньорство с Авто мото клуб "Анхиало" и Народно читалище "Просвета 1888", Поморие...

публикувано на 13.07.24 в 07:10