Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поп вести

БНР Новини
Снимка: БУЛФОТО

В края на април Георги Христов се отправи на национално турне. През май и юни той ще обиколи някои от по-големите градове в страната, а феновете му от Варна могат да го очакват на 12 август.

„Сбогом“ е новият сингъл от последния албум на Георги Христов „Изгарям“. Музиката е композирана от Мая Йорданова в съавторство с изпълнителя, който е написал и текста. Песента отвежда слушателя в емоционалния свят на проиграни чувства и изгубила смисъла си любов.

Той е роден в Русе, а тя в Бургас. И двамата обичат морето и хубавото време, а другото което ги свързва е общата им песен „Среща в дъжда”. Става дума за латинопартизанът Искрен Пецов и изпълнителката на „Ах, морето“ Тони Димитрова.Съвместният им проект бе реализиран през март и е плод на идеята на двамата изпълнители да работят заедно след снимките на реалити формата „Черешката на тортата“. Видеото към песента ще бъде готово през месец май.

„Музиката е живот…Надявам се всеки да открие по нещичко за себе си, слушайки моята” – отправя своето послание към феновете си младият поп изпълнител Дамян Попов. След участието си във второто издание на реалити формата МusicIdol, той осъществи съвместни проекти с известни имена от родния музикален шоу бизнес. Ще чуем най-актуалното от родения в Добрич певец – баладата „Делено на две”. Съвсем скоро Дамян Попов ще представи видеоклип към нейната денс версия.

Независимо дали шокира или буди симпатии, Деян Неделчев, познат също като Икебаната, винаги успява да провокира публиката, било с текст или с визия. Наскоро певецът издаде нов албум, който обединява най-доброто от репертоара му през последните години. Неделчев, който винаги е заявявал, че не се страхува да бъде различен, е събрал житейската си философия в песента „Да бъдеш”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Ако няма любов"

Хоризонт е група с 40-годишна история. Създадена през 1984 г. от съученици и приятели, вече четири десетилетия тя остава вярна на мелодичния рок. През 1994 г. пък от сцената на "Златният Орфей" официално стартира първото ѝ професионално..

публикувано на 14.08.24 в 10:15

Полифония от гласове – акапелните концерти на формация "Спектрум" и канадското дуо FreePlay

Петимата музиканти от вокална група "Спектрум" – Spectrum Vocal Band – са сред тези, които не престават да ни удивляват с необятните възможности на човешките гласове. Ивелина Цонева, Весела Морова, Константин Бейков, Янко Янков и Даниел Николов имат..

публикувано на 13.08.24 в 10:15

"Яз ти постилам" – модерен прочит на популярната фолклорна песен от Пиринския край

Продуцентът Атанас Зайков – Atazar  и дуетът Бисера и Лидия ни представят красивия български фолклор, облечен в звуците на нашето съвремие. Песента "Яз ти постилам" носи духа на типичния deep house стил, но звуците на виолата проникват и достигат..

публикувано на 10.08.24 в 10:15