Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бронз за отбора на Радио България

Снимка: Христина Тасева

Радио България спечели трето място в щафетата на БНР, посветена на 80-годишнината от основаването на медията. Капитан на отбора беше директорът на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев. Щафетата, известна като „Обиколка на Радио София“ се проведе след 12-годишно прекъсване.

На трасето, което обхващаше 4 по 200 метра, отборът на Радио България доказа своя екипен дух. Първата отсечка беше пробягана от Александър Кичуков от Арабска редакция. Вторият пост отстоя Александър Марков, колега от Английска редакция. От него щафетата пое Виргиния Стаматова от редакция „България”. Юристът Стамен Янев, който бяга четвърти, показа завидна бързина и преодоля дистанцията за рекордно време.

Ето какво заяви по повод възобновяването на инициативата генералният директор на БНР Радослав Янкулов:

Направихме шарена палитра от прояви – концерти, срещи, изложби, представления, които направиха нашите приятели, слушателите на радиото още по-близки до нас. По отношение на спорта не можеше и нe биваше да изоставаме, защото спортът е част от нашия живот и всеки културен човек трябва да отчита стойността, дори и на този вид занимание.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българската патриаршия признава самостоятелността на македонската архиепископия

На въпрос какво трябва да бъде отношението на българската църква към църквата в Северна Македония главата на Българската патриаршия каза пред БНТ, че Светият синод има решение от края на 2022 г. "Ние приехме решението на архиерейския събор на..

публикувано на 20.07.24 в 11:42

Президентът отиде при пострадалите от пожарите в Болярово

На петия ден от пожарите политиците започнаха да пристигат в крайграничната община Болярово, където бедстват 7 села. Една от причините за моето посещение е да изразя съпричастност към хората от с. Воден, който пострадаха от големия пожар...

публикувано на 20.07.24 в 10:39

В събота се очаква се пожарът край границата с Турция да бъде овладян

Пети ден продължава борбата с овладяването на пожарите в крайграничната община Болярово. В сила остава частичното бедствено положение в 7 села.  Спокойно е преминала нощта в района на големия пожар около с. Воден, каза областният управител Николай..

публикувано на 20.07.24 в 09:00