Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Програмата

Програмата на Радио България в събота води Илиана Райчева. Темите:

На фона на взривоопасния конфликт между българи и роми в община Гърмен, през седмицата в пленарна зала от Патриотичния фронт формулираха 7 условия и заплашиха, че ако не бъдат изпълнени до 1 юни ще оттеглят подкрепата си за управлението. Коментарът по темата е на политолозите Първан Симеонов и Тома Биков.

Наши сънародници в официално писмо до парламента поискаха промяна в чл. 9 ал. 1 на Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление по повод провеждането на национален референдум за изборните правила. Как реагираха от управляващите? За всичко това ще говорим със Стефан Манов от Временните обществени съвети на българите в чужбина във Франция. 

В края на програмата ще напуснем политиката, за да размишляваме за човешката тъга. Поводът е Черешова задушница.

Коментарите си за програмата на Радио България можете да споделите във . Писмата ви очакваме и на e-mail: politika@bnr.bg

Звуковият файл на програмата от деня е достъпен в течение на 1 седмица след публикуването й. Желаещите да чуят програми от деня до 3 месеца назад могат да изпращат заявките си на e-mail: digitalbroadcasting@bnr.bg.

Още от категорията

Програмата

Програмата на Радио България днес води Дарина Григорова. Темите: Акцент на деня: Тема от печата – Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев. Музеят на образованието в Габрово с..

публикувано на 31.05.17 в 14:00

Програмата

Програмата на Радио България днес води Весела Кръстева. В предаването ще чуете: - Тема от печата - Вести „България днес” - Най-добрите съвременни български книги тръгват на национално турне с инициативата на..

публикувано на 30.05.17 в 12:19

Програмата

Програмата на Радио България днес води Дарина Григорова. Ето и темите: Акцент на деня: Срещата на върха на НАТО взе споделяни от България решения – коментар на Стоимен Павлов По съседски : По-важните новини от Балканите..

публикувано на 29.05.17 в 14:29