Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мини дискотека

БНР Новини

Кариерата на Жана Бергендорф продължава своето успешно развитие. Изпълнителката спечели в категория „Дебют на 2015” на наградите на БГ радио. Наскоро излезе клипът към песента „Невъзможни сме сами”. Тя е втори самостоятелен сингъл за певицата. За разлика от повечето свои колеги Жана постига първите си успехи далеч от дома – в Южна Корея. Няколко години по-късно тя се премества в родината на съпруга си – Дания. След безапелационната си победа в българския X Factor и успеха на песента й „Самурай”, Жана Бергендорф се превръща в един от най-горещите артисти на лейбъла „Вирджиния рекърдс”.

Българинът Жан Маринов, който напуска страната още в ранното си детство и от години живее в Швейцария, възроди стихове на Петя Дубарова с песента „Спомени”. Текстът е адаптирана версия на стихотворението „Недосегната”. Жан Маринов е свързан с поетесата чрез една любопитна нишка. Къщата-музей „Петя Дубарова” в Бургас е била собственост на неговия прадядо. За използването на текста дава одобрението си сестрата на поетесата – Елица Дубарова-Петкова. Това не е първата композиция, която емигрантът прави по стихове на легендарен български поет. Само преди година, живеещият в Базел Жан Маринов, засне видеоклип към песента „Ти си в мен” по текст на Николай Лилиев.

Миналата година Мария Грънчарова се завърна на сцената след 13-годишно отсъствие. Дъщерята на естрадната легенда Борислав Грънчаров ще зарадва феновете на денс поп музиката с новия си проект „Без сън”, чийто клип излезе съвсем наскоро. Концепцията на клипа е реализирана чрез много подводни кадри, заснемането на които певицата описва като „истинско предизвикателство”. Видеото е дело на Васил Стефанов – един от най-търсените български режисьори, с който Мария Грънчарова е работила и преди. В „Без сън” изпълнителката сменя седем различни визии и показва стил и елегантност с облеклата на няколко световни модни къщи.

Вилислав Андреев е само на 23 години, но вече има свои почитатели в Румъния, Армения и Италия. През януари той се завърна с голямата награда от Международния конкурс за поп изпълнители „Евроталант” в Италия. В момента певецът се подготвя за участия в София и провинцията, които ще трябва да съчетае с изпитите си в Националната музикална академия „Панчо Владигеров”. През април 2015 г. Вилислав реализира дебютния си сингъл „Знаеш как” и видеото към него.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Приятели"

Преди повече от 40 години една песен се превърна в символ на приятелството. Но и днес тя звучи свежо и носи топлината на споделените положителни емоции - смях, радост, щастие... "Приятели" е един от първите хитове на вокалната формация Тоника СВ –..

публикувано на 15.07.24 в 10:15

"Песен моя, обич моя"

Композиторът Йосиф Цанков, творил от началото на 30-те години на ХХ век до 1971 г., неслучайно е наричан Патриарх на българската музика. Оставил е над 500 творби – оперети, танга, шлагери, музика към филми, с които десетилетия наред неминуемо е..

публикувано на 12.07.24 в 10:15
Лили Иванова

"Детелини"

Лили Иванова е безспорната прима на българската музика. Освен талант, дисциплина и отдаденост, зад десетилетията на върха стои и нейният избор на най-добрите музиканти, с които певицата е работила през годините.  Една от емблематичните ѝ песни –..

публикувано на 09.07.24 в 10:15