Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мини дискотека

БНР Новини

Кариерата на Жана Бергендорф продължава своето успешно развитие. Изпълнителката спечели в категория „Дебют на 2015” на наградите на БГ радио. Наскоро излезе клипът към песента „Невъзможни сме сами”. Тя е втори самостоятелен сингъл за певицата. За разлика от повечето свои колеги Жана постига първите си успехи далеч от дома – в Южна Корея. Няколко години по-късно тя се премества в родината на съпруга си – Дания. След безапелационната си победа в българския X Factor и успеха на песента й „Самурай”, Жана Бергендорф се превръща в един от най-горещите артисти на лейбъла „Вирджиния рекърдс”.

Българинът Жан Маринов, който напуска страната още в ранното си детство и от години живее в Швейцария, възроди стихове на Петя Дубарова с песента „Спомени”. Текстът е адаптирана версия на стихотворението „Недосегната”. Жан Маринов е свързан с поетесата чрез една любопитна нишка. Къщата-музей „Петя Дубарова” в Бургас е била собственост на неговия прадядо. За използването на текста дава одобрението си сестрата на поетесата – Елица Дубарова-Петкова. Това не е първата композиция, която емигрантът прави по стихове на легендарен български поет. Само преди година, живеещият в Базел Жан Маринов, засне видеоклип към песента „Ти си в мен” по текст на Николай Лилиев.

Миналата година Мария Грънчарова се завърна на сцената след 13-годишно отсъствие. Дъщерята на естрадната легенда Борислав Грънчаров ще зарадва феновете на денс поп музиката с новия си проект „Без сън”, чийто клип излезе съвсем наскоро. Концепцията на клипа е реализирана чрез много подводни кадри, заснемането на които певицата описва като „истинско предизвикателство”. Видеото е дело на Васил Стефанов – един от най-търсените български режисьори, с който Мария Грънчарова е работила и преди. В „Без сън” изпълнителката сменя седем различни визии и показва стил и елегантност с облеклата на няколко световни модни къщи.

Вилислав Андреев е само на 23 години, но вече има свои почитатели в Румъния, Армения и Италия. През януари той се завърна с голямата награда от Международния конкурс за поп изпълнители „Евроталант” в Италия. В момента певецът се подготвя за участия в София и провинцията, които ще трябва да съчетае с изпитите си в Националната музикална академия „Панчо Владигеров”. През април 2015 г. Вилислав реализира дебютния си сингъл „Знаеш как” и видеото към него.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

Димитър Карамитев: Българският кавал е най-богат на орнаменти – чрез него говори голямата душа на народа ни

"Кавалът е инструмент, който винаги е звучал около мен още в детството. Помня роднинските събирания в Стара Загора всяка събота, по повод и без повод, а на тях винаги се пееше" – това разказва за първите си срещи с народната песен и съпровода..

публикувано на 07.06.24 в 12:10