Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Карин дом – домът на специалните деца

Снимка: karindom.org

Преди 19 години българският посланик в Лондон Иван Станчов създава фондация, за да помогне на децата със специални нужди. Нарича я с името на своята братовчедка Карин, която била с церебрална парализа, но имала голямо сърце и винаги мислела за ближните. А фамилната му къща в Морската градина във Варна се превръща в Карин дом, в който Иван Станчов събира малък екип от специалисти. С помощта на колеги от Англия те изучават най-съвременните терапевтични методи. Благодарение на харизмата и силната си мотивация той успява да привлече дарители и съмишленици в подкрепа на своята кауза. Сега 150 семейства посещават Карин дом, за тях се грижат 50 професионалисти, а в 47 града се провежда обучение по т.нар. ранна интервенция. Наскоро фондацията спечели наградата „Заедно” за най-добро сътрудничество между бизнеса и неправителствените организации. Още за Карин дом и неговите деца от Мариана Николова, изпълнителен директор на фондацията и Снежина Мечева, директор на българското училище към посолството ни в Лондон.

Още от категорията

Хърватия, Словакия, Украйна и Молдова влизат в червената зона

Считано от 30 октомври, събота, Хърватия, Словакия, Украйна и Молдова влизат в списъка на държавите в червената зона съгласно реда за влизане в България.   От червена в оранжева зона преминават Индия, Колумбия, Аржентина и др. От зелена в..

публикувано на 26.10.21 в 19:35

Времето ще остане без промяна и без валежи

В сряда сутринта в низините и около високите водни басейни ще се образуват мъгли. Минималните температури ще е между 1 и 4° на запад и до 7-10° на изток. През деня над на много места в Централна и Източна България ще се задържи ниска слоеста..

публикувано на 26.10.21 в 18:30

До 10 лева ще плащат гражданите за антигенни тестове за сметка на държавата

Със 162 лечебни заведения с лаборатории и самостоятелни лаборатории на територията на страната е сключен договор за предоставяне и извършване на бързи антигенни тестове, съобщават от Министерството на здравеопазването. Тези болници и лаборатории..

публикувано на 26.10.21 в 18:04