Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радка Стайкова – една българка от Швеция, нагърбила се с тежката задача да приобщи българчетата към шведската образователна система и новите им приятели

Снимка: личен архив

Радка Стайкова от 11 години живее в Швеция. Там я отвежда любовта. Учителската професия й липсва и започват да се редят курсове по шведски език, квалификация в шведски университет за преподавател по чужд език, а именно български. Какво предлага шведската образователна  система на чужденците в страната? Как  преподавател по майчин език изпълнява нелеката задача да образова и да бъде посредник между децата и новата среда, в която живеят? Ще го научите от Радка Стайкова, която, тръгвайки си от България, не носи  в багажа си „Горнооряховски суджук” и българска ракийка, а книги за своите български възпитаници.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

През почивните дни ще превали, остава топло и горещо

В събота  до обяд ще е слънчево. След пладне ще се заоблачава и до полунощ на много места ще превали кратко, но интензивно с гръмотевици. На северозапад има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 18° и 24°, в Русе 27°, в София 18°...

публикувано на 19.07.24 в 19:05

България днес - 19 юли 2024 г.

В „България днес“ говорим за огъня, хората и държавата, в контекста на бушуващите пожари в страната ни. По традиция в петък правим преглед и на събитията с балкански адрес от изминалите дни в рубриката „По съседски“. В навечерието на..

публикувано на 19.07.24 в 19:00

Испания изпраща два самолета в помощ на борбата с пожарите

По Механизма за гражданска защита на ЕС Испания е заявила, че ще изпрати два самолета, всеки с вместимост около 6 тона в помощ за борбата с пожарите у нас. Вероятно летателните машини ще могат да се включат в гасенето още в утрешния ден, съобщи министърът..

публикувано на 19.07.24 в 16:39