Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радка Стайкова – една българка от Швеция, нагърбила се с тежката задача да приобщи българчетата към шведската образователна система и новите им приятели

Снимка: личен архив

Радка Стайкова от 11 години живее в Швеция. Там я отвежда любовта. Учителската професия й липсва и започват да се редят курсове по шведски език, квалификация в шведски университет за преподавател по чужд език, а именно български. Какво предлага шведската образователна  система на чужденците в страната? Как  преподавател по майчин език изпълнява нелеката задача да образова и да бъде посредник между децата и новата среда, в която живеят? Ще го научите от Радка Стайкова, която, тръгвайки си от България, не носи  в багажа си „Горнооряховски суджук” и българска ракийка, а книги за своите български възпитаници.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Милен Митев

Всяка минута поне 110 000 души слушат програмите на БНР

С три гласа "за" и два "против" членовете на Съвета за електронни медии приеха отчета на генералния директор на БНР Милен Митев за дейността на медията в периода октомври 2023 - април 2024 г. Против гласуваха Пролет Велкова и Симона Велева. Митев..

публикувано на 18.07.24 в 13:32

11 спортисти представят България на Европейските игри за трансплантирани в Лисабон

На 21 юли в Лисабон се открива Европейският шампионат за трансплантирани и диализирани. До 27 юли представители от 28 държави ще празнуват победата на живота над смъртта, защото едно "да" може да спаси до осем човешки живота. Общо 15 са дисциплините,..

публикувано на 18.07.24 в 13:28

Якоб ван Бейлен и неговата уникална колекция от стари български килими

Казва, че отдавна не се чувства чужденец в България. Тук е неговият дом, научил е българския и подобно на повечето ни сънародници се вълнува от политическата ситуация в страната. Но най-голямата му страст, това, което изпълва дните му със светлина..

публикувано на 18.07.24 в 13:00