Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Иван Цанков за българите в Аржентина и проекта на асоциацията „LosBulgaros” – „Открий България”

{ include file="./partials/authors.html" } БНР Новини
Иван Цанков (вляво) и Ася Цанкова (вдясно) със съмишленици в Уругвай.
Снимка: личен архив

Ася и Иван Цанкови вече 15 години живеят в Аржентина. Благодарение на български приятели, бързо се адаптират, намират си работа и успяват всяка година да си идват у дома. Родината и приятелите липсват на всеки, който е далеч и това ги мотивира да създадат Асоциация на българите в далечна Аржентина. Основната й цел е да информира за България, за нейната древна история, традиции, култура и природни красоти. Така стартира техният проект „Опознай България”, който надскача границите на Аржентина и намира съмишленици в Колумбия и Уругвай. Рядко в Радио България имаме гости от Южна Америка, а сега цели двама. Чуйте какво ни разказа Иван Цанков:

Снимки: личен архив

Още от категорията

Снимка: Спасителен център

Спасиха малко соколче край Сливен

Експерти от Природен парк "Сините камъни" оказаха помощ на малко бебе керкенез (Falco tinnunculus), съобщава Изпълнителната агенция по горите. Малкото соколче било донесено в дирекцията на парка от човек, който го намерил в индустриалната зона на..

публикувано на 19.06.21 в 15:17

Отново опашки на границата с Гърция

Опашката от чакащи да преминат в южната ни съседка на ГКПП "Кулата" е километрична , а колите се спират преди граничния пункт, за да не се получават струпвания, предаде БТА. Очаква се движението да бъде интензивно през целия ден. Преминаващите..

публикувано на 19.06.21 в 13:43

43 населени места в България отбелязват Международния ден на йога

За седма поредна година светът отбелязва Международния ден на йога − здравословната практика, обявена от ЮНЕСКО за част от нематериалното културно наследство на човечеството. Официалната дата е 21 юни, но събитията, посветени на празника обикновено..

публикувано на 19.06.21 в 10:35