Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

21-ви базар на Международния женски клуб – пътешествие през близо 70 страни с благотворителна цел

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Колко държави може да посетите за един ден? Тази неделя на кулинарно, музикално и културно пътешествие през близо 70 страни ни канят дамите от Международния женски клуб в София. За 21-ви път те организират своя коледен благотворителен базар с активно участие на международната и дипломатическа общност в България. Повече за събитието научаваме от помощник координатора на базара Албена Джоунс.

СнимкаУчастват 66 различни страни, така че ще имате възможност да се насладите на 66 различни вкуса и сувенири. Сцената през целия ден ще е изпълнена с народни танци и фолклор от различни страни. Ще бъде много колоритно, интересно и забавно. Естествено най-големите щандове ще са на САЩ, Великобритания и Мексико, но всички участници много са се постарали да направят интересни ястия. Тъй като 6 декември е Никулден, всички ще и зарадват с национални блюда от риба. Рибен деликатес ще може да се вземе и за вкъщи. Освен готвените ястия ще има и много традиционни сладкиши, бонбони, напитки, играчки, бижута и козметика. Ще имаме и специален детски кът, където родителите ще могат да оставят своите деца, за да си напазаруват.

СнимкаБазарът е не само коледен празник с много музика, танци и вкусове от цял свят, но и всички събрани средства са предназначени за добри каузи:

Основната цел на базара е 100% благотворителност. Миналата година събрахме почти четвърт милион лева, които дарихме за благотворителни цели. Като женска организация, ние естествено наблягаме на всички благотворителни организации, които са свързани с жените и децата. Подпомагаме жени в неравностойно положение, както и жените, които желаят да продължат своето образование. Основната ни подкрепа е за децата. Знаете, че има много домове за сираци в България и ние подпомагаме почти всички.

Традиционният благотворителен базар ще се проведе в Интер Експо Център в София на 6.12 от 10-17 часа. Входът е 3 лева. БНР е медиен партньор на събитието.

Снимки: iwc-sofia.org и БГНЕС



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слабо понижение на температурите в понеделник

В понеделник ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Северна и Източна България, следобед и над планинските райони. На отделни места там ще превали. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще бъдат..

публикувано на 04.08.24 в 18:30

Деца нарисуваха 70-метрово влакче върху асфалт за празника на Вършец

Седемдесет деца направиха 70-метрова рисунка върху асфалт във Вършец по случай Празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се отбелязва през юли и август в града с различни прояви. Малките художници нарисуваха влак със 70 вагончета,..

публикувано на 04.08.24 в 17:05
Слави Трифонов

ИТН връща мандата за съставяне на кабинен неизпълнен

“Има такъв народ” ще върне утре на президента Румен Радев третия мандат за съставяне на правителство неизпълнен, съобщи във фейсбук страницата си лидерът на партията Слави Трифонов. “ Сигурен съм, че българският избирател е мъдър и ще постъпи правилно..

публикувано на 04.08.24 в 16:00