Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

IT браншът с благотворителна кауза

БНР Новини
Фотоколаж: Силвия Петрова

На 23 януари в София ще се проведе първата българска благотворителна конференция за IT бизнес bizz IT. На нея ще се състоят дискусии, в които едни от най-изявените личности в тази област ще дадат отговори на въпроси като „Как се гради IT бизнес и IT кариера в България?”, „Кое е най-интересното, което се случва в сферата на информационните технологии у нас?”. Инициаторите на събитието обещават още много интересни изненади и награди.




Симеон Прусийски – един от организаторите, казва, че целите на конференцията са да информира и мотивира аудиторията. И още – да покаже, че България е изключително благоприятно място за стартиране на IT бизнес:

СнимкаИскаме да запознаем младото и тепърва навлизащо в IT сферата общество с бизнес обстановката в този сектор в България. Темите, които сме предвидили, обхващат широк спектър от областта. Ще имаме лекции за стартиране на бизнес, за финансирането и развиването му, за задържане на потребителите и изграждане на отношения между тях и продукта… Предвидили сме панелни дискусии с едни от най-реализиралите се хора от IT сектора в България, които ще отговарят на въпроси на публиката. Сред тях са Саша Безуханова– основател на движението MoveBG, Туньо Зафер – основател на българска компания, която наскоро излезе на глобалния пазар и се справи изключително добре. Невен Дилков пък е собственик и основател на голям телеком, който оперира в България и на целия Балкански полуостров. Ще участват и Атанас Райков, който наскоро зае позицията на генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа, Любомир Русанов, основател и управител на най-голямата и бързоразвиваща се хостинг компания в България. Също и Михаил Иринчев, който е сред главните действащи лица в българска компания лидер на световния хостинг пазар, и организатор на една от най-големите PHP конференции в Европа. Това са само част от лекторите, които сме предвидили. Други сме решили да запазим като изненада за участниците в конференцията. Аудиторията, към която се целим, са младите предприемачи, студентите и учениците, които тепърва навлизат в този сектор и искат да се развиват в него.

СнимкаТака посетителите ще имат възможност да се срещнат с едни от най-успешните български предприемачи и IT специалисти. Средствата, събрани от билетите за конференцията, ще бъдат предоставени за благотворителна кауза. Кристина Илиева, PR на събитието, разказва за инициативата:

Любомир Еленков е дете на 13-годишна възраст с детска церебрална парализа. Неговата история е трагична. Докато майка му е бременна в осмия месец, е блъсната от пиян шофьор на тротоара. Тя умира и той се ражда сирак. Неговият баща изпада в кома и няколко месеца по-късно също не е сред живите. Вече 13 години за него се грижи баба му, която се бори по всякакъв начин да му помогне. Външно той няма много белези, но крачетата му са изкривени и през април му предстои операция на ходилата за изправяне. Тя струва над 10 000 евро и е изключително трудно за баба му да събере тази сума сама.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Награждаване във Велдховен

Нционалният ни отбор по информатика – с отлично представяне на олимпиадата за момичета в Нидерландия

С три медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета, провела се от 21 до 27 юли 2024 г. Във Велдховен, Нидерландия, информира ръководителят на отбора Румен Михов...

публикувано на 27.07.24 в 19:50

Слънчева неделя с лек ветрец

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 31° и 36°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части –..

публикувано на 27.07.24 в 19:05
Сестри Стоеви, архив

Сестри Стоеви записаха първа победа в бадминтона в Париж

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви започнаха с победа участието си на олимпийския турнир по бадминтон, като се наложиха в драматична среща с резултат с 2:1 гейма срещу сестрите от Хонконг Нга Тин Еюн и Пюй Лам Еюн. Следващият мач на българките е на 28..

публикувано на 27.07.24 в 17:27