Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Индийско-българска бизнес камара ще подпомага стокообмена и инвестициите между двете страни

Снимка: Министерство на икономиката

Индия е една от най-бързо развиващите се икономики в Азия. Със своя огромен пазар е сред важните търговско-икономически партньори на България на Изток. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски при откриването на Индийско-българската бизнес камара в София.  Сред секторите с висок потенциал според него са хранително-вкусовата промишленост, машиностроенето и автомобилното строителство. Примери за успешни български инвестиции в Индия са смесеното българо-индийско предприятие за опаковане на течен битум край Мумбай и мащабен инвестиционен проект за внедряване на български интернет технологии в Индия. В процес на реализация е и джойнт-венчър между фирми от двете страни за разработка на ИТ продукти в сферата на мобилните апликации и налагането им на индийския и други международни пазари. През последните години двустранният стокообмен между България и Индия се е увеличил значително – от 55 млн. долара през 2005 г. до 218 млн. долара през 2014 г.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дните на йога събират почитателите на духовни практики в България

За десета поредна година в дните около 21 юни, много страни по света отбелязват празника на йога. В България, от 15 до 23 юни, 44 населени места, сред които най-големите градове – София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново,..

публикувано на 22.06.24 в 09:25

За 17-та година се провежда "София Прайд", както и шествие за семейството

17-ото по ред шествие "София Прайд" е насрочено за днес. Организаторите го определят като "най-голямото събитие в защита на човешките права в България". Тази година събитието ще премине под лозунга "България е и нашият дом". 8 успели в своята сфера..

публикувано на 22.06.24 в 09:05

Фестивалът "Бабина душица" в Монтана събира готвачи от цяла България

Над 30 готвачи от цялата страна на 22 юни се събират в Монтана за фестивала на народната кухня "Бабина душица". Кулинарният фестивал е част от програмата за празника на Монтана "Свети Дух" в Градската градина. В парка, участниците ще..

публикувано на 22.06.24 в 07:15