Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикални новини

Месец март започна с музикален маратон – поредица от концерти в зала „България“, посветени на националния празник на Република България 3-ти март. Началото бе дадено от Гвардейски представителен духов оркестър към Националната гвардейска част с диригент майор Ради Радев и солисти Еделина Кънева, Орлин Горанов, Васил Петров, Ваня Костова, Боян Михайлов, Мая Нешкова, Орлин Павлов, Деси Добрева, Детския хор на БНР, рокгрупа „Кикимора” и др.
На самия празник вратите на зала „България“ бяха отворени за меломани и родолюбци от единайсет сутринта до девет часа вечерта, а Софийска филхармония, Национален филхармоничен хор „Светослав Обретенов“, хор „Космически гласове“, хористи, хор и оркестър на Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, детска вокална група „Пим Пам“, камерен ансамбъл „Те Деум Адорамус“ и други, напълниха душата на публиката си с гордост и радост.
Снимка
Дамите ще бъдат поздравени на празника си 8 март специално от група „Атлас“ в „Студио 5“ на НДК. Музикантите представят новия си проект, в който са включени кавъри на нашумели парчета спечелилото „Грами“ миналата година Thinking Out Loud на Ed Sheeran, Бруно Марс, Avicii с парчето Wake me up и др., както и съвсем нови песни на музикантите от „Атлас”. Сред тях са „Двама с теб“ и „Пак, пак, пак“, които са част от компактдиска, излизащ есента на 2016 г.
Снимка



На осми март празнува и младата българска група In Betweenедна година от записа на първото си авторско парче, както и рождения ден на певицата с „черен“ глас Анна-Мария. Автор на музиката и текстовете, тя е между двамата близнаци Ангел и Васил Тонкин китаристи и аранжори на песните. (Името на групата In Betweenе „заигравка” с думата „между“). Празникът им бе отбелязан в културен клуб „Дада“, с акустичен концерт пред приятели и почитатели на тяхната музика, с репертоар отново „между“ стиловете „поп“,“рок“ и „пънк“. Тримата музиканти са свежи, креативни, интересни и находчиви, и са открили своя ниша в богатия музикален живот на столицата ни. През април, техни парчета могат да бъдат чути и в „Студио 5“ – от години една от най-авангардните сцени за изкуство.
Най-новата песен на група Мастило „Само Аз и Ти“ вече има и клип, който успешно се завъртя тези дни в социалните мрежи. Певицата Вики Терзийска посвещава песента на своя любим Петър, само два месеца преди да роди детето им. Тя е автор на текста, а музиката  е написала в съавторство с Десислав Данчев-Десо. Музикален продуцент на проекта е Красимир Тодоров. Клипът на „Само Аз и Ти“ е с кадри от турнето на Мастило „Виж ме пак“ през 2015 г. Режисьор на видеото е Цветомир Матев. Нека заедно чуем парчето „Само Аз и Ти“ на Вики и с него да поздравим всички жени за празника им!

Снимки: личен архив



Още от категорията

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05