Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Красотата" – нов албум на джаз певицата Белослава

Снимка: личен архив

На 23 април, в навечерието на Цветница, Белослава ще подари на почитателите си своя нов проект „Красотата“. Красотата ще спаси света, както хората обичат да казват, а певицата добавя и…красивата музика към нея.

Изминаха четири години от последния й компактдиск, озаглавен  „Когато има защо…“. И сега, през четвъртия месец от годината, джаз певицата отново ще ни поднесе красива музика в четвъртия си студиен албум. Ето какво сподели Белослава за красотата на живота, която е дала име на този албум:

Красотата е един храм, едно собствено лично пространство, което всеки разбира по свой начин. Аз се грижа за вътрешния храм, този на сърцето. В увода на песента разказвам как красотата, когато е млада, „ покорява, после без милост и жал изоставя”. Тя остава онази дълбока вселена, която в душите ни живее и се храни от добрата музика, от любовта. Искам ясно да заявя, че красотата, към която се стремим аз и моите колеги на сцената, както и музиката, която правим е вдъхновяваща. Красотата се връща, ако през годините човек я захранва с добро.
 
Албумът е двоен, в него има два диска – продължава да разказва певицата. – Това беше и нашата тайна, която пазихме до последно. Първият албум е акустичен и го нарекохме „Любовта“. В него пея аз, заедно с Лили Йончева /перкусии/, Юрий Божинов (контрабас) и Живко Петров (пиано). Това е проект отпреди 12 години, съставен от десет песни, досега не е издаван. Решихме, че трябва да види светлина. Всички композиции са познати на публиката ни. Вторият е албумът „Красотата“, който също е с десет песни. От тях вече пет сингъла са излезли на музикалния пазар, сред тях са „Няма“, „Времето за мен си ти“, „Лятото зад ъгъла“, „Красотата“. Последният е дует с Графа – „Сън“, към който има вече и клип. Песента „Мама“ се получи много спонтанно. На 1 януари тази година китаристът Антони Рикев, който е написал три от песните в новия ми албум, се обади за да ми предложи мелодия. Като я чух, толкова се вдъхнових, че до края на деня написах текст. Така се роди песента, посветена на моята майка „Мама“,  а аз бях най-щастливият човек на света.

Освен в София, Белослава ще направи премиера на албума „Красотата“ и в други градове из страната до края на годината. Засега след столицата следва концерт в Бургаската опера.

На 23 април  в София и на 25-ти в Бургас, ще сътворим музика между пет планети – допълва певицата. – Това са моите колеги. Музикалният свят на всеки един от тях е богат колкото планета. Живко Петров /пиано/ е човекът, без когото аз не мога вече 18 години.Той е музикален продуцент на по-голямата част от песните в албума, които написа и аранжира. Почти толкова време работим заедно с Димитър Семов (ударни). С Росен Захариев – Роко (тромпет) вече 15 години „пресичаме пътищата си” на сцената, а Димитър Карамфилов (контрабас) е невероятен джазмен и също свири в „Красотата“. С нас ще бъде и Елена Кокорска (беквокал), на която продължавам да се възхищавам. Тя има уникален глас,  пет години работим в съвместни проекти. Графа ще бъде мой гост, защото съвсем наскоро излезе нашият дует „Сън“. С него сме приятели от 20 години, а едва сега правим заедно песен и тя е фантастична. Venzy, който пее с мен във „Времето за мен си ти“, на концерта също ще се качи на сцената. Адриана Николова-Печенката, шампион по бийтбокс, ще се изяви в една важна R’B част. Затова казвам, че когато пея с тези музиканти, се чувствам като между планети. На моменти съумявам да се дистанцирам от своето изпълнение, за да мога да им се насладя.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Най-щастливият човек" тръгва на "Най-щастливото турне"

Графа поставя началото на "Най-щастливото турне" тази вечер (28 юни) с концерт в Летния театър в Стара Загора. В основата на голямото лятно шоу на Влади Ампов е концепцията на грандиозния му концерт на Националния стадион "Васил Левски" в София,..

публикувано на 28.06.24 в 10:15

"100 причини"

Имаме поне "100 причини" да обичаме Мария Илиева, която посрещна лятото с едноименно ново турне. В поредицата концерти, започнали на 21 юни от Стара Загора, поп дивата изпълнява както най-големите си хитове, така и чисто нови песни от предстоящия си..

публикувано на 27.06.24 в 10:15

Орлин Горанов празнува 50 години "магия" на сцената с турне

Любимецът на няколко поколения, вечният чаровник с кадифен глас Орлин Горанов отбелязва "50 години магия" на сцената с турне. Първият от концертите е тази вечер в Пловдив, следват още пет от големите градове : Шумен (28 юни), Велико Търново (5..

публикувано на 26.06.24 в 10:15