Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С тениска на бала

БНР Новини
Снимка: steniskanabala.bg

В разгара на абитуриентските балове сме. Улиците на българските градове са пъстри и шумни. Шествията от лъскави возила, украсени с балони и с надничащи  от тях празнично пременени младежи радват очите. Но не всички зрелостници ще бъдат на бала със скъпи тоалети. Много от тях искат да запечатат този ден с благородна кауза. През 2013 г. цял випуск абитуриенти от Пирот се отказва от абитуриентските тоалети и се появява на бала… по тениска. Спестените пари от лъскави дрехи са дарени на деца в неравностойно положение. Година след това заразителната идея се прехвърля и у нас. Чрез Столичната организация на БЧК абитуриентите могат да дарят пари за сираци, които да продължат образованието си в университети или в центрове за професионално обучение.

Как се развива инициативата разказва Спаска Тасева от БЧК- Софи:

Тази година  лице на кампанията  „С тениска на бала“ е влогърът Емил Конрад, автор на книгата „Нещата, на които не ни учат в училище”. Видеата на Емил, в които той говори по достъпен начин за нещата от живота, наредиха огромни опашки от тинейджъри , желаещи да притежават книгата и да получат автограф от автора.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15