Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятна международна академия за драматургично писане „Дом за непослушни” с. Габровци

БНР Новини
Снимка: личен архив
СнимкаСело Габровци се намира в живописния Балкан на 15 км от гр. Велико Търново. Именно тук се проведе за първи път лятната международна академия за драматургично писане, насочена към професионалисти, студенти и други, свързани със съвременното драматургично писане за различни изкуства и журналистика. Участваха 25 млади автори от Европа. Дом на академията беше арт резиденция ДУПИНИ, бивше трудово-възпитателно училище.

Срещнахме се с един от създателите на този новаторски проект Димитър Узунов, сценарист, наскоро завърнал се от Париж. Ето и подробностите около събитието:








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кадър от филма

Филмът "Триумф" премиерно ще се състезава на кинофестивала в Торонто

Новият филм на двама от най-добрите съвременни български режисьори - тандема в киното и в живота Кристина Грозева и Петър Вълчанов - "Триумф" участва в престижната състезателна програма "Платформа" на Международния филмов фестивал в Торонто - TIFF. Това е..

публикувано на 25.07.24 в 13:42

Във Велико Търново дефилират участниците в Международния фолклорен фестивал

Близо 340 участници от държави от различни континенти ще излязат на сцената на Летния театър в парка "Марно поле" във Велико Търново, за да представят колорита на своите традиции. Началото е днес, 20 юли, когато по главната улица ще премине традиционното..

публикувано на 20.07.24 в 06:10

Мариус Куркински открива фестивала "София Моно"

Литературата оживява на откритата театрална сцена в парка на Военна академия "Георги С. Раковски" между 17 и 25 юли в рамките на фестивала "София Моно". Тази година програмата се състои предимно от драматизации по литературни творби на бележити автори за..

публикувано на 17.07.24 в 07:10