Забързаното ежедневие, многото отговорности и ограничените средства карат немалко родители, когато подхождат към храната, тя да бъде повече „фаст” и по-малко „фууд”. По този начин обаче те дават лош пример на своите деца и дори проведеният експеримент от световноизвестния готвач Джейми Оливър показа, че съвременните американски деца знаят какво е айфон и таблет, но не и как изглеждат суровите карфиол и патладжан.
За да не се случи това и у нас, помагат различни кулинарни училища. Едно от тях се провежда тази седмица в София. Задачите му са да възпита гастрономическо знание за хубавата, чиста и прясна храна, усещането на децата за това какво е добра храна и как да я споделят с близките си хора. С напътствията на готвачите от Кулинарна академия HRC малките откриват радостта от готвенето и придобиват умения, които ще им бъдат ценни цял живот.
Снимките са предоставени от организаторите.
По ръст на нощувките, свързани с вътрешен туризъм, България е сред първите страни в Европейския съюз. Това показват данните на Евростат през май, а по текуща информация тази тенденция се потвърждава. Увеличеният интерес на българите към туризъм в страната..
Турското малцинство в Западна Тракия е приоритет за Анкара Проблемите на турското малцинство в Западна Тракия са приоритет на Турция в диалога ѝ с Гърция. Анкара ще продължи да се грижи за "своите сънародници" там, както и за "узурпираните..
Измерванията за качеството на въздуха, направени от мобилната станция на Столичната община до момента показват, че стойностите за качество на въздуха са в норми, съобщи общината. Данните за измерените концентрации за фини прахови частици 10, ФПЧ 2,5,..
В продължение на 19 дни повече от 10 хиляди спортисти от 206 държави ще мерят сили в 32 различни дисциплини. България ще бъде представена от..
Почина мъжът, пострадал след взривовете в склада за фойерверки до село Елин Пелин. Проф. Николай Габровски от МБАЛСМ "Пирогов", където бяха приети..
За "живота едно време", но с любов, уважение и без политически привкус разказва документалната лента на Мария Вълкова "Въпрос на вкус". Идеята за..