Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катина Недева представя детската книжка „Птиче село“

БНР Новини
Снимка: личен архив

В съвременния дигитализиран свят става все по-сложно най-младата аудитория да навлезе в необятния свят на литературата. Наскоро младата художничка Катина Недева представи новаторския си проект „Птиче село“. Освен текста, нейно дело са илюстрациите, дизайнът и сглобяването на книжката.

Това лято Kaтинa се диплoмиpa ĸaтo бaĸaлaвъp в Haциoнaлнaтa xyдoжecтвeнa aĸaдeмия в Coфия със cпeциaлнocт „Kнигa и пeчaтнa гpaфиĸa”. Към „Птиче село“ има подаръчен комплект, който би представлявал интерес за всеки малчуган – калъф във формата на птица, ръчно изработен от плат и копчета. Идеята за сюжета идва спонтанно – веднъж с баща си младата художничка наблюдава едно дърво, в чийто клони живеят много птици и той възкликва: Там сигурно има птиче село! Чуйте какво споделя младата авторка.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мадлен Томова е българската надежда за награда от "Санремо джуниър"-2024

Български деца неведнъж са представяли достойно страната ни в престижни международни конкурси за песен. Достатъчно е да си припомним второто място, което извоюва малката на Крисия, заедно с талантливите ни пианисти Хасан и Ибрахим в детското..

публикувано на 15.04.24 в 05:25

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37