Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международен фестивал на комедията в София

Замисляли ли сте се някога за усмивката. Тя е с нас от самото начало на житейският ни път. Смеем се за какво ли не, било то от радост или на гърба на приятел. Знайте, че смехът ни прави по-здрави и ведри. Когато се смеем, мозъкът ни се активизира, а имунната система започва да изработва най-полезните за организма хормони на щастието, като по този начин стреса от ежедневието, умората и лошите мисли остават на заден план. Важно е да сме усмихнати, но това не винаги е лесно. Този месец, макар и вече малко мрачен, ни предоставя възможност да подобрим статистиката с третото издание на единствения по рода си фестивал на Комедията в София.

Снимка: личен архивФестивалът бе открит на 5-и октомври и ще продължи две седмици и половина. На сцената на театър „Сълза и Смях“ и The Comedy Club Sofia ще се качат най-добрите български комедианти, както и стенд-ъп артисти от чужбина. Зрителите ще имат възможността да погледнат смешната страна на теми като свободата на словото, какво искат мъжете, тайната на религията и пикантни истории от сферата на любовта и връзките. В рамките на събитието могат да се видят най-добрите смехотворци на Балканите, а също и звезди от Англия и Шотландия. Повече за идеята и какво предоставя този фестивал на участници и зрители разказва неговият организатор Иван Кирков.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иконописецът Диан Костов открива експозиция в Кукелберг, Брюксел

Днес се открива експозиция с платна на българския художник иконописец Диан Костов. Платната ще бъдат изложени на фасадата и в самата Национална базилика "Светото сърце" в Кукелберг, Брюксел (Basiliekvoorplein 1, 1083 Brussels), в продължение на..

публикувано на 15.06.24 в 09:05

Балетът на Националната опера е гост на фестивала Sounds of Oradea в Румъния

Балетът на Националната опера гостува на фестивала Sounds of Oradea в Румъния, съобщават от Софийската опера и балет. Третото издание на международния фестивал е от 14 до 16 юни и включва три програми в популярни културни пространства в града...

публикувано на 15.06.24 в 08:35
Директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева

В Берлин представят майстора на живописта Дечко Узунов

Тази вечер,13 юни, от 19.00 ч. директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева ще представи пред публиката в Берлин каталога "Дечко Узунов". Събитието ще се проведе в Българския културен институт (Leipziger Str. 114 – 115,..

публикувано на 13.06.24 в 16:01